Aydıncık Nerede 📍 Aydıncık’a Nasıl Gidilir

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydıncık, Mersin‘in batısında, Akdeniz kıyısında yer alan nefes kesen sahil şeridi, zengin kültürel tarihi mirası, mağaraları, doğal güzellikleri ve eşsiz yemek kültürü ile bölgenin saklı cennetlerinden.

Toros Dağları’nın Akdeniz’e paralel uzanan bir kolunun eteklerinde kurulu olan Aydıncık, 38 km’lik girintili çıkıntılı bir kıyı şeridine sahip. 80’li yıllara kadar kendi halinde bir kasaba olan Aydıncık, 80’lerden sonra hızla gelişen ve özellikle yurtiçi turizmde Mersin’de markaya dönüşen beldelerden biri oldu.
Aydıncık‘ın tarihi kaynaklarda geçen en eski ismi Kelenderis olarak biliniyor. Denizcilik ve ticarette çok ileri olan Fenikelilerden Sandakos tarafından liman kenti olarak kurulan Aydıncık, tarih boyunca Hititler, Asurlular, Sisamlılar, Mısırlılar, Romalılar, Emeviler, Bizanslılar, Ermeniler ve Osmanlıların egemenliğine girmiş.

En parlak yıllarını Roma egemenliği döneminde yaşayan Aydıncık, Roma’nın vazgeçilmez ticaret şehirlerinden birine dönüşmüş. 1461’de Fatih Sultan Mehmet Döneminde Osmanlı topraklarına katılan Aydıncık, Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar ağırlıklı olarak Kıbrıs ve Alanya çevresinden gelen Rum nüfusa sahipti.

Mersin’e bağlı bir ilçe merkezi olan Aydıncık’ta ilk belediye 1972’de İskele adıyla kuruldu.
Aydıncık 392 Sayılı Kanun’a göre 19 Haziran 1987 tarihinde ilçe oldu
Aydıncık’ın nüfusu 11 bin 100, yüzölçümü ise 410 kilometrekare. Daha uygun bir Aydıncık tatili yapmak için Seyahat Rehberi kategorisindeki blog yazılarım size yol gösterebilir.

Aydıncık nerede📍

Aydıncık, Türkiye’de Akdeniz Bölgesinin Adana Bölümünde, Mersin’in Silifke ilçesiyle Anamur ilçesi arasında, kentin batısında yer alıyor. Aydıncık’ın kuzeyinde Gülnar, doğusunda Silifke, batısında Anamur, güneyinde ise Akdeniz bulunuyor.

Aydıncık’a nasıl gidilir ✈️

Aydıncık’a uçakla nasıl gidilir: Aydıncık’a en yakın havalimanı ilçenin batısında yer alan Alanya Gazipaşa Havalimanı. Antalya sınırlarında bulunan Alanya Gazipaşa Havalimanı, Aydıncık’a 133 km mesafede yer alıyor. Gazipaşa Havalimanı’na Türkiye’nin farklı şehirlerinden direkt uçak seferleri yapılıyor.

Alanya Gazipaşa Havalimanından Aydıncık’a nasıl gidilir: Alanya Gazipaşa Havalimanı’ndan Aydıncık’a direkt seferi bulunan bir toplu taşıma aracı yok. Havalimanından taksi, araç kiralama ya da özel transfer aracı hizmeti alarak Aydıncık’a en hızlı şekilde ulaşım mümkün.

Alanya Gazipaşa Havalimanı’ndan seferleri bulunan HAVAŞ servisleri ya da belediye otobüsü ile Alanya Otogar’a ulaştıktan sonra Silifke yönüne giden otobüsleri kullanarak yol üzerinde Aydıncık’ta inebilirsiniz.
Aydıncık’a otobüsle nasıl gidilir: Silifke-Anamur Karayolu üzerinde, Akdeniz kıyısında bulunan Aydıncık, coğrafi olarak bir hayli zor bir bölgede yer alıyor. İlçeye şehirlerarası otobüs firmalarının direkt seferleri bulunmuyor. Anamur ve Silifke’ye bilet alarak Aydıncık’a bu ilçeler üzerinden dolmuşla ulaşabilirsiniz. Aydıncık’a Alanya’dan hareket eden ve Mersin yönüne giden dolmuşlarla da gitmek mümkün.

Aydıncık’a arabayla nasıl gidilir: Aydıncık, Mersin’e 173 km, Antalya’ya 325 km, İzmir’e 766 km, İstanbul’a 968 km, Ankara’ya ise 521 km uzaklıkta. Batıdan özel araçla Aydıncık’a ulaşım için Antalya, Alanya, Mersin yolu takip ediliyor. Kuzeyden gelenlerin ise Konya, Karaman, Mut güzergahını kullanmaları gerekiyor.

Aydıncık gezilecek yerler 📌

Mersin’in bakir doğası ile bilinen ilçesi Aydıncık‘ta Türkiye‘nin en güzel mağaralarından Gilindire (Aynalıgöl) Mağarası, Kelenderis Antik Kenti, Anıt Mezar (Dört Ayak), Susanlık Kalesi ve ilçe merkezindeki balıkçı barınağı gezilecek yerler arasında.
Osman kayacan

Not:Silifke-Aydıncık arası yolumuz aşağı yukarı tamamlanmıştır,gayet zevkli bir yolculukla Aydıncık a ulaşabilirsiniz.Gülnar dan Aydıncık a da yol bir hayli yapılmıştır,zaten mesafe de kısadır. Gazipaşa Aydıncık arası da yapılan tünellerle daha kısa ve zevkli hale gelmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aydıncık Nerede 📍 Aydıncık’a Nasıl Gidilir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin