featured

Kayseri’de 271 Bin 500 Fidan Toprakla Buluştu: Doğaya Nefes Olacak Dev Ağaçlandırma Projesi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’de 3 farklı noktada 271 bin 500 fidan toprakla buluştu.

.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki Kayseri’de “Erciyes Dağı, Tekir Yaylası ve çevresi Karbon Yutak Alan Ağaçlandırması” programına katıldı. Etkinlik kapsamında 97 bin sarıçam, 95 bin yalancı akasya, 33 bin huş, 14 bin ardıç, 13 bin 744 kuşburnu, 3 bin 756 ahlat, 1.500 titrek kavak, 4 bin Toros sediri, 9 bin 500 ağaççık, çalı ve uzun ömürlü bitki olmak üzere tam 271 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Dikilen fidanlar yılda 2 bin 468 ton karbonu tutacak bir yutak alanı teşkil edecek. Ağaçlandırılan sahanın iklim değişikliği kaynaklı ani ve şiddetli yağışları ve bu sebeple görülen selleri engellemesi, yörenin hava kalitesini artırması öngörülüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de törende yaptığı açıklamada “Her tarafı yemyeşil, zümrüt gibi olan Anadolu coğrafyasını adeta talan ettik. Ağaçlarımızı yok ettik, ormanlarımızı da kel hale getirdik. Şimdi yeniden bir seferberlik başlatıyoruz.

Bugün de yeniden ağaçlandırma çalışmalarıyla 271 bin 500 ağacı toprakla buluşturuyoruz. Bunlar bir taraftan elbette ki göze hoşluk verecek. Baktığımız zaman yemyeşil zümrüt gibi bir manzara. Kar yağdığında onun görüntüsü bir başka hoşluk oluşturacak.

Bir taraftan da karbon emisyonlarını çeken, o zehirli atıkları içine alan bir yapıya kavuşacak. Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğümüzün bu etkinlikleriyle güzel ülkemizde yeşil alan miktarlarını arttıracak; erozyonla mücadele edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gelecek nesillere nefes olsun.” ifadelerini kullandı.

.Samet Öz/Kayseri

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kayseri’de 271 Bin 500 Fidan Toprakla Buluştu: Doğaya Nefes Olacak Dev Ağaçlandırma Projesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin