GÜNCEL HABER AJANSI

“GAZ LAMBASI IŞIGINDA ANTRENMAN “

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üretenin Çığlığı, Tüketenin Feryadı: Hakların Gölgesinden Sesleniyorum! Ben halkın gölgesi yazdı!

10 bin nüfuslu Ağrı merkezde alt yaş gurupları ve büyükler kategorisi olmak üzere, yaklaşık 500 tane lisanslı futbolcu bulunmaktadır.

Ağrı gibi küçük bir İl’de bu sayı hiçte az değil.Ele almış olduğum yazımın asıl konu lisanslı futbolcu sayısı değil.Asıl ve en önemli sorun, bu gençlerin antrenman veya müsabakaları oynayacakları sahaların olmaması. Ağrı merkezde, toplam iki tane sentetik yüzeyli saha mevcut.Vali Lütfi Yeğenoğlu stadı diye bilinen saha, 3.ligde mücadele eden Ağrı spor 1970 takımına tahsis edildiği için başka hiç bir kulübün gerek antrenman yapmaları gereksede, müsabakaları oynamaları için müsade edilmemektedir.

Ağrı’da 2022 – 2023 futbol sezonunda U14, U18 ve büyükler kategorisi olmak üzere yaklaşık, 40 tane takımın maçları aynı süreler içerisinde ve aynı sahada oynatılmaktadır.

İl ve ilçe deplasmanı derken, sıkışıkta olsa idare ediliyor.İşte şimdi, Ağrı Merkezde bulunan kulüplerin hepsinin ortak serzenişi olan antrenman sahasının olmaması.Kulüplerde oynayan oyuncuların büyük bir bölümü öğrenci oldukları için, okulların ders bitiş saatleri akşam karanlığına denk geliyor.Böyle olunca da, tüm merkez takımları aynı saate, Gençlik sporun sentetik yüzeyli sahasına gitmek zorunda kalıyor.

Her gün 4 veya 5 takımın yaklaşık 100 oyuncusunun, üstüne üstlük, bir tarafın projektörlerinin arızalı diye yanmadığı 50X100 ebatındaki tek sahada antrenman yaptığını düşünebiliyormusunuz.

Değerli yetkililer !!

Spordan başka hiçbir sosyal etkinliği olmayan bu yörenin gençlerini mum ışığına mahkum etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur.Sn.Valimiz başta olmak üzere, bütün yetkililerden bu konuya bir an önce el atmalarını istirham ediyoruz.

Not: Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’nın gençlere ve spora verdiği önemi unutmayalım lütfen..

“GAZ LAMBASI IŞIGINDA ANTRENMAN “
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin