1400 kırıldı bakalım ne olacak ?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1400 kırıldı bakalım ne olacak ?
17 Haziran FED toplantısı sonrası küresel piyasalarda artan endişeler ile oluşan volatilite geçtiğimiz hafta yerini pozitif fiyatlamalara bıraktı.

1400 Kırıldı Bakalım Ne Olacak ?

17 Haziran FED toplantısı sonrası küresel piyasalarda artan endişeler ile oluşan volatilite geçtiğimiz hafta yerini pozitif fiyatlamalara bıraktı. Olumlu fiyatlamaların sebeplerini kısaca maddeler halinde değerlendirelim;

• FED Başkanı Powell’ın Temsilciler Meclisi’nde yaptığı dengeli konuşma ve bölgesel FED başkanlarının paniği hafifleten yorumları

• ABD’de 1.2 trilyonda dolarlık altyapı yatırım paketinin 559 milyar dolarlık kısmına yönelik anlaşmanın sağlanması

• FED’in favori enflasyon göstergesi olan Çekirdek PCE verisinin beklentilere paralel yükseliş kaydetmesi…

Tüm bu gelişmeler ile hafta genelinde ABD’de S&P500 ve Nasdaq endeksleri rekor seviyeleri test etti. MSCI dünya endeksi haftası %2.40 yükseliş ile kapatarak MSCI gelişmekte olan ülkeler endeksinde yükseliş % 1.35 oranında gerçekleşti. Yeni haftada piyasaları etkileyecek önemli gelişmeler bulunuyor. Salı günü Almanya’da Haziran TÜFE verileri ve ABD’de Conference Board tüketici güven endeksi izlenecek. Çarşamba günü Euro Bölgesi enflasyon ve ABD’de özel sektör tarım dışı istihdam datasını takip edeceğiz. Perşembe; Global ölçekte Haziran imalat PMI günü olacak. Küresel ekonominin yılın ikinci çeyreğinde hangi güçte olduğunu görmemiz açısından önemli bir gün… Cuma günü ise haftanın en önemli datası olan ABD Haziran ayı tarım dışı istihdam verisi açıklanıyor olacak. Piyasa beklentisi 675 bin kişiye istihdam oluşturulacağı yönünde. İşsizlik oranının da %5.7’ye gerilemesi bekleniyor. TDI Verisinin beklentilerin altında açıklanması ile FED’in erken bir aksiyon almasının önünde engel teşkil edeceği yorumları sonucu piyasalar adına pozitif olabilir.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

• E-Data Teknoloji Pazarlama A.Ş.’nin halka arzında 29-30 Haziran tarihlerinde talep toplanacak.

• Asya hisse senetleri Pazartesi günkü işlemlerde karışık bir görünüm sergiledi .Güneydoğu Asya’da ulusal karantinanın uzatıldığı Malezya kayıpların başını çekti. Sabah seansında Çin’de Shenzen ve Şanghay endeksleri hafif yükseldi. Güney Kore Kospi Endeksi ve Japonya’da Nikkei 225 yatay seyretti, Topix Endeksi ise hafif yükseldi. Avustralya’nın S&P/ASX 200 Endeksi, geriledi. Hong Kong’da işlemlere sert hava koşulları nedeniyle ara verildi.

• Uluslararası Para Fonu (IMF) Yönetim Kurulu, pandemi ile mücadele eden, özellikle gelişmekte olan ve düşük gelirli ülkelere yönelik hazırladığı 650 milyar dolarlık fona oybirliği ile destek verdi.

• Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, ABD ekonomisinin bir faiz artırımı için ortaya konan maksimum istihdam ve enflasyon şartlarını gelecek yıl yerine getirebileceğini, ancak verilerin izlenmeye devam edilmesinin önemli olduğunu söyledi.Eric Rosengren, ABD’nin konut piyasasında “ani bir yükseliş ve düşüşe” tahammül edemeyeceğini, böyle bir durumun finansal istikrarı tehdit edeceğini söyledi.

• İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının sona ereceği 1 Temmuzda başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı

• The Times gazetesinin haberine göre Almanya, COVID-19 aşıları olsun ya da olmasın tüm Britanya vatandaşlarının Avrupa Birliği’ne seyahatlerinin yasaklanması için girişimde bulunmaya hazırlanıyor.

• Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) 2015 nükleer anlaşmasının orijinal haline geri dönülmesi halinde İran’ın ılımlı bir ekonomik toparlanma yaşamasının muhtemel olduğunu bildirdi.

• ABD, Irak’ta bulunan Amerikan personeli ve tesislerine yönelik insansız hava aracı saldırılarına misilleme olarak, Irak ve Suriye’de ki İran destekli milisleri hedef alan hava saldırıları düzenlendiğini duyurdu.

• Kripto para borsası Binance, İngiltere’de FCA tarafından yapılan açıklamaya yanıt verdi. FCA açıklamasının Binance.com üzerinden sağlanan hizmetlere hiçbir etkisi olmadığını duyurdu.

• Çin Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre Çin’de sanayi şirketlerinin karlarında büyüme, yükselen hak madde fiyatlarının etkisi ile yavaşladı.

• İngiltere ile Singapur, bariyerleri kaldırmayı hedefleyecek yeni bir dijital ticaret anlaşması için müzakerelere bugün başlayacak.

• AC Asia ex, Japan % – 0,12 satıcılı

• S&P 500 % 0,04 alıcılı

• Euro Stoxx 50 % – 0,06 satıcılı

Kaynak A1 Capital

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
1400 kırıldı bakalım ne olacak ?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin