featured

15 Şubat 2024 genel af yasası son dakika Resmi Gazete

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Şubat 2024 genel af yasası son dakika Resmi Gazete
Af yasası yer alırken 2024 af yasası ile ilgili son dakika gelişmeleri büyük bir merakla yakından takip ediliyor. ..Bakan Tunç, kendisine sorulan “8. Yargı paketinde af var mı?” sorusuna yanıt vererek vatandaşlara “Afla ilgili bir husus gündemde değil şu anda.” dedi.

Bakan Tunç, “20 Temmuz 2016 tarihinde Bölge Adliye Mahkemelerini faaliyete geçirdik ve ihtiyaç doğrultusunda sistemi güncelledik. Adli yargıda, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Samsun, Gaziantep ve Erzurum olmak üzere 7 bölgede faaliyete geçirdiğimiz istinaf mahkemelerinin sayısını, 2017’de Bursa ve Adana, 2018’de Konya ve Sakarya, 2019’da ise Diyarbakır, Van, Trabzon ve Kayseri Bölge Adliye Mahkemelerini faaliyete geçirmek suretiyle 15 bölgeye çıkardık. 2022’de ise Denizli, Malatya ve Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemelerini kurarak sistemi daha da güçlendirmek için bir adım daha attık.

Yeni kurduğumuz bu mahkemeleri de kısa sürede faaliyete geçireceğiz. İdari yargıda ise İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Konya, Gaziantep ve Erzurum olmak üzere 7 bölgede faaliyete geçirdiğimiz Bölge İdare Mahkemelerinin sayısını, 2020’de Adana ve 2021’de Bursa Bölge İdare Mahkemelerini faaliyete geçirmek suretiyle 9 bölgeye çıkardık” ifadelerine yer verdi. 

Haber merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
15 Şubat 2024 genel af yasası son dakika Resmi Gazete

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin