featured

Çin: Bölge dışından ülkelerin Güney Çin Denizi’ne müdahalesine karşı uyanık olmalıyız

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin: Bölge dışından ülkelerin Güney Çin Denizi’ne müdahalesine karşı uyanık olmalıyız

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Savunma Bakanı Wei Fenghe, Çin Halk Cumhuriyeti’nin (ÇHC) kuruluşunun 70. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen askeri geçit töreninde sergilenen yeni silah ve teçhizatların Çin ordusu tarafından envantere alındığını ancak Çin’in kendini savunma nükleer politikasının tutarlı olduğunu belirtti.

Çi̇n Devlet Konseyi Üyesi ve Savunma Bakanı Wei Fenghe, Çin ve ASEAN ülkelerinin ortak çabalarıyla Güney Çin Denizi’ndeki durumun istikrara kavuştuğunu ve tüm ülkelerin uluslararası hukuka uygun olarak sahip olduğu seyrüsefer serbestisine daima saygı gösterdiklerini ve Güney Çin Denizi’ndeki seyrüsefer serbestisinde hiçbir zaman sorun çıkmadığını belirtti.

Wei Fenghe dün Singapur’da düzenlenen 19. Shangri-La Diyaloğu’nda yaptığı konuşmada, Çin’in Güney Çin Denizi’nde seyrüsefer serbestisinden en çok yararlanan ülke olduğunu ifade etti.

Denizde seyrüsefer serbestisi olmadan Çin’in ekonomik gelişmesinin olmayacağını dile getiren Wei Fenghe, ancak bazı büyük güçlerin uzun süredir sözde seyrüsefer özgürlüğü adı altında seyrüsefer hegemonyası uyguladığına ve saldırı güçlerini göstermek için gemileri ve uçakları Güney Çin Denizi’ne gönderdiğine işaret etti. Wei Fenghe, bölgedeki ülkelerin birbirlerinden ayrılmaz komşular olduğunu ve birlikte uyanık olarak bölge dışındaki ülkelerin duruma müdahale etmesini ve Güney Çin Denizi’ndeki istikrarı bozmasını engellemesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin: Bölge dışından ülkelerin Güney Çin Denizi’ne müdahalesine karşı uyanık olmalıyız

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin