featured

AB, Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesine olumlu sinyal verdi; koşullarını açıkladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği’nin (AB) dışişleri bakanları toplantısı dün Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapıldı. Toplantıda AB’nin Türkiye ile, Kıbrıs ve insan hakları meselelerinde adımlar atması durumunda, yeniden ilişkileri geliştirmesi gerektiğine karar verildi. Sadece AB’nin Türkiye’den değil, Türkiye’nin de AB’den beklentileri olduğu vurgulandı.

Toplantının ardından bir basın açıklaması yapan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye ile ilişkileri yeniden nasıl geliştirileceğini görüştüklerini belirtti ve “Bu tartışmalar daha sonra Avrupa liderleri için Avrupa Konseyi ile birlikte hazırladığımız raporda kullanılacak” dedi.

Borrell, “Türkiye ve AB arasında daha güçlü ilişkiler geliştirmenin karşılıklı çıkarımıza olduğuna ikna olmuş durumdayız,” ifadelerini kullandı ve Türkiye’den beklenenleri şu şekilde sıraladı:

“Doğu Akdeniz’de gerilimin kalıcı olarak azalması, tüm bölgenin öngörülebilirlik ve güvenlikten fayda sağlaması anlamına geliyor.

“Kıbrıs meselesini Birleşmiş Milletler’in (BM) kararları doğrultusunda çözüme ulaştırmak yeniden ilişkiler bağlamında kilit mesele olacak. “

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AB, Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesine olumlu sinyal verdi; koşullarını açıkladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin