featured

ABD Dışişleri Sözcüsü: Türkiye’ye Güçlü Mesajlar Gönderildi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Ankara Büyükelçilikleri ve güçlerine yönelik saldırılarına karşı Türkiye hükümetine iki konuda net mesaj verdiklerini söyledi. Sözcü, Türkiye’nin saldırı düzenleyen gruplara karşı harekete geçmesini beklediklerini, aksi takdirde personellerini korumak için gerekli adımları atmaktan kaçınmayacaklarını vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Matthew Miller, Türkiye Dışişleri Bakanı’nın ABD Büyükelçisi ile Ankara’da yapılan yüz yüze görüşme dahil birkaç görüşme yaptığını belirterek, “Bu görüşmelerde kendisi iki noktada çok netti. Öncelikle Türkiye hükümetinin, özellikle ABD büyükelçiliği olmak üzere ABD kuvvetlerine yönelik saldırıları gerçekleştiren gruplara karşı, hükümetin harekete geçmesini bekliyoruz. Eğer harekete geçilmezse Türkiye’de asker ve personelimizi savunmak için gerekli adımları tereddüt etmeden atacağız” dedi.

Pentagon Sözcüsü: Türkiye’deki güçlerimizi korumak için karşılık vermekte tereddüt etmeyeceğiz

Dün bir basın açıklamasında Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, “Türkiye hükümetiyle yakın temas ve koordinasyonu sürdürmeye devam edeceğiz, ancak sonuçta güçlerimize yönelik bir tehdit oluşursa, Türkiye’deki güçlerimizi korumak için karşılık vermekte tereddüt etmeyeceğiz” demişti.

8 Aralık’ta ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İran yanlısı grupların Türkiye’nin ABD büyükelçiliğine saldırmasının ardından Türkiye Cumhurbaşkanı ile telefonla görüşmüştü.

Elde edilen bilgilere göre, Lloyd Austin’in Türkiye Cumhurbaşkanı ile saldırılardan sorumlu tuttuğu gruplar hakkındaki istihbarat ayrıntılarını açıklamaktan kaçındı.

Filistinli esirlere ilişkin

Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsrail askerlerinin, Gazze’nin kuzeyinde ele geçirdiği Filistinlileri esir aldıktan sonra kıyafetsiz dolaştırmalarının “bir daha yaşanmaması” gerektiği görüşünü paylaştı.

Miller, konuyla ilgili İsrailli yetkilerle görüşüldüğünü, gözaltına alınan Gazzeliler’in, “intihar yeleği giymedikleri ve silah taşımadıklarından emin olmak için” elbiselerinin çıkarıldığı şeklinde cevap alındığını söyledi.

Bakanlık Sözcüsü, “Bununla birlikte ancak bu fotoğrafların çekilmemesi ve yayımlanmaması gerektiğini bize açıkça ifade ettiler. Ve bundan sonra böyle bir uygulama yapmayacaklarını, eğer arama yaparlarsa tutukluların kıyafetlerini derhal geri vereceklerini açıkça belirttiler. Bunlar açıkça atılması gereken uygun adımlardır” ifadelerine yer verdi.

Miller, İsrailli askerlerin, kendi güvenlikleri için böyle bir uygulama yapmaları gerektiğini düşünse bile, sonrasında elbiselerinin “derhal iade edilmesinin” insani muameleye en uygun davranış olacağını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD Dışişleri Sözcüsü: Türkiye’ye Güçlü Mesajlar Gönderildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin