featured

ABD, katliam kapısını açık bıraktı

Son günlerde artan gerginlikle birlikte, ABD'nin İsrail'e yönelik askeri destek politikası büyük yankı uyandırıyor.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde artan gerginlikle birlikte, ABD’nin İsrail’e yönelik askeri destek politikası büyük yankı uyandırıyor. Washington yönetimi, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına karşı eleştirilerle karşı karşıya kaldı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, CNN’e yaptığı açıklamada, Gazze’deki vahşetin ne zaman sona ereceğine İsrail’in karar vereceğini belirtti.

Blinken, İsrail’le süreci görüştüklerini ve İsrail’in alacağı kararların önemli olduğunu ifade etti. ABD Başkanı Joe Biden hükümeti, İsrail’e Gazze’ye yönelik saldırılarını yıl sonuna kadar sonlandırması için bir ultimatom verdiği iddia ediliyor. Ancak, Washington Post Gazetesi’nin haberine göre, ABD’nin bu süreçte İsrail’e on binlerce ton bomba sağladığı ve uluslararası hukukun ihlal edilebileceği koşulları dikkate almadığı belirtiliyor.

Gazete haberine göre, ABD, İsrail’e saldırılarda kullanılmak üzere en az 15 bin bomba ve 50 binden fazla top mermisi gönderdi. Ancak, ABD’nin yabancı ülkeleri silahlandırmaya ilişkin kuralları, uluslararası hukukun ihlal edilme ihtimalinin yüksek olduğu durumlarda, silah transferi yapılmamasını gerektiriyor.

ABD’de yapılan bir ankete göre, ABD’lilerin yüzde 80’i, Başkan Joe Biden’ın barışa hizmet etmediğini düşünüyor. Gerginlik devam ederken, uluslararası toplum, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına son verilmesi çağrısında bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD, katliam kapısını açık bıraktı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin