featured

Ahmet Akın: ‘Denetimde kamunun rolü zayıflatılıyor’

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ahmet Akın: ‘Denetimde kamunun rolü zayıflatılıyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yaptığı yazılı açıklamayla Elektrik Dağıtım Şirketleri Denetim Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin kamunun denetimdeki rolünü zayıflatacağına dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, elektrik dağıtım şirketlerinin denetiminde ihtisas sahibi kamu ve kamu kuruluşlarının denetim yetkisinin zayıflatıldığını belirterek, “İktidar günlerce karanlıkta kalan Isparta’daki kesintilerden hiç ders çıkarmamış. Kamunun dağıtım şirketlerinin denetiminde daha da etkin olması gerekirken bu alan özel şirketlere bırakılıyor” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yaptığı yazılı açıklamayla Elektrik Dağıtım Şirketleri Denetim Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin kamunun denetimdeki rolünü zayıflatacağına dikkat çekti. CHP’li Akın, özetle şunları dile getirdi:

“KAMUNUN DENETİM YETKİSİ ZAYIFLATILDI”

“Resmi Gazete’de bugün yayımlanan değişiklik elektrik dağıtım şirketlerinin denetiminde kamunun rolünün zayıflatılması anlamına gelmektedir. Mevzuata göre dağıtım şirketlerinin denetim yetkisi Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nda bulunurken; Bakanlığın ihtisas sahibi kamu kurum ve kuruluşlarına yetki devri yapması ve denetimin bu kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılması düzenleniyordu. Yapılan değişiklikle ihtisas sahibi kamu kurum ve kuruluşlarına verilen denetim yetki devri kaldırılmış durumdadır.

DENETİM YETKİSİ KAMU YERİNE ŞİRKETLERE

Yönetmelik değişikliğine göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın inceleme, tespit ve raporlama yapmak üzere yetkilendireceği şirketlerden hizmet satın alarak denetim yaptırması olanaklı hale gelmektedir. Başka bir deyişle elektrik dağıtım şirketlerinin denetimi özel şirketlere teslim edilecektir. Dağıtım şirketlerinin denetiminde TEDAŞ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı ihtisas sahibi kamu kurum ve kuruluşlarının daha etkin olması gerekmektedir.

İKTİDAR ISPARTA’DAN DERS ÇIKARMAMIŞ

AK Parti iktidarı vatandaşlarımızın temel bir hak olan elektriğe kesintisiz ulaşımı konusunda kamunun etkinliğini artırmak yerine tam tersi bir karara imza atmıştır.  Isparta’da yaşanan ve 100 binlerce vatandaşı mağdur eden kesintiler hala hafızalardayken bu düzenleme yeni kesintilere davetiye çıkaracaktır. İktidar 2022 Türkiye’sinde Isparta’da yaşanan skandaldan hiç ders çıkarmamıştır.

DENETİMDE KAMU DAHA ETKİN OLMALI

Elektrik dağıtımında kamu denetiminin ve kamunun elinin daha da etkin olması gerekirken; kamunun rolünü sınırlamak yeni skandalları gündeme getirecektir. Temel bir hak alan elektriğe ulaşımın kesintisiz olması için kamu denetiminin çok daha sıkı olması gerekirken, kamu denetimden adeta el çektirilerek bu alanıntamamen özel şirketlerin inisiyatifine bırakılması iktidarın yaşadığı akıl tutulmasını göstermektedir.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ahmet Akın: ‘Denetimde kamunun rolü zayıflatılıyor’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin