featured

Ahmet Davutoğlu: ″Enkaz altında hala cesetler var″

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ahmet Davutoğlu: ″Enkaz altında hala cesetler var.″

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, depremlerden etkilenen Gaziantep’te açıklamalarda bulunup, bölgenin acil ihtiyaçlarını aktardı.

Jeolojiye uygun imar yapılması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, “Hafriyat var. Bunların nerede tasnif edeceği planlanmalı. Bölgede yeni aşama var. Yeni aşamanın hepsine yol haritası çizmek gerekiyor. Siz sorumlusunuz. Bunları engellemeye çalıştığınız için sorumlusunuz. Şimdi aynı hatayı yapmayın. Toprakla jeolojiyle uyumlu imar yapmak zorundasınız. Tarih ve kültürel dokuyla barışık. “Benim şahsi meselem” diyen Hatay’a borcumuz.” dedi.

AFAD’ın kendilerinin bıraktığı yapıdan farklı bir hale geldiğini söyleyen Davutoğlu, “Maalesef AFAD bizim bıraktığımız AFAD olmaktan çıkarılmış. Merkezi yönetimde Kızılay’da AFAD’da çok zaaflar gördük. Çok çaba sarf eden mensupları var hepsine teşekkür ediyorum. Kızılay, AFAD, TSK. Devreye geç girmesinin sonuçlarını ödüyoruz. STK’lar Türkiye’nin en büyük kapasitesidir. Büyük aş evleri kurdular. Kırıkhan’da insanlar gece sokakta yürümeye çekiniyor. Güvenlik olmazsa STK’lar çalışamaz onların silahı yok. Bir polisimizin isim vermeden bana söylediğini söyleyeyim; burada görev yapıyoruz ama kaldığımız bir yer yok otobüslerde uyuyoruz ihtiyaçlarımızı gidermek için yıkılmış binalara girip risk alıyoruz.” dediklerini söyledi.

Böyle krizlerin Ankara’dan yönetilemeyeceğini belirten Davutoğlu, Cumhurbaşkanının deprem bölgesinde kalması gerektiğini söyledi.

Deprem afeti yaşanırken seçimden bahsetmek doğru değil, bizim meselemiz seçim değil şu anda diyen Davutoğlu, “İktidar tek taraflı olarak seçim yatırımı haline getirdiği için depremi artık bizim de seçimden bahsetmek zorunluluğumuz var. Bizim mevki makam derdimiz yok, millet kavgamız var. Kimin cumhurbaşkanı olacağı meselesini zül addederim bu günlerde. 2 Mart’ta toplantımız olacak. Orada bu konuları konuşacağız. Ben seçimin vaktinde yapılması için Altılı Masa’nın liderlerine büyük sorumluluk düştüğü kanaatindeyim.” diye konuştu.

Yeni bir iktidar asla bir kişinin iktidarı olmayacağını belirten Davutoğlu, “Altı siyasi partinin ortak yönetimi o kesimlere hep birlikteyiz merak etmeyin diyen bir anlayışla hayata geçirmemiz lazım. 04.18’in Türkiye’si yangın yeri. Kim kendi partisinin hesabını öne çıkarırsa millet onu affetmez. Biz o umutları boşa çıkaramayız. Her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Her türlü makam mevki hesabının dışında millet için ne fedakarlık yapmak gerekiyorsa hazırız. Medyaya da seslenmek istiyorum; Altılı Masa içindeki görüş ayrılıklarından yorum yapmaktansa bu tecrübenin başarıya ulaşmak için destek verin.” ifadelerini kullandı.

Arama kurtarma faaliyetleri sonrası krizin ikinci aşaması. O kadar yoğun bir çadır talebi var ki. Birincisi hiç çadırı olmayan, ikincisi çadır verilmiş alt yapısı yok. Pınarbaşı Mahallesi Cumhurbaşkanı’nın riskli olmaktan çıkardığı bölge. Görünürde çadır var yatak yok. Düzenli çadır kentler var bir de diyen Davutoğlu şöyle devam etti:

Salgın tehlikesi yaygın. Sahra timleri gönderilmesi lazım. Sağlıkla ilgili ciddi bir sorun var. Gıda da ise STK’lar bölgeden çekilmeye başlamış. STK dışında her yerde aş evleri kurulması lazım. Eğitim de uzaktan eğitim yanlıştır. Muğla Üniversitesi’nden bölgenin gençleri gelmişler gidip okumak istiyorlar, okul yok. Kırıkhan’da halkın şikayeti şu: askeri birliklerimiz 3.,4. gün geldiler fakat şimdi çekilmeye başladılar. Güvenlik birimlerimizin alandan çekilmesi risk oluşturur. Enkaz kaldırma çalışmaları devam etmeli. Enkaz altında hala cesetler var. ‘Benim cesedim nerede’ diyorlar.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ahmet Davutoğlu: ″Enkaz altında hala cesetler var″

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin