featured

Ali Babacan: ″Ülke yönetme iddiası ciddi bir iştir″

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Babacan, Avrupa Birliği’nde 27 ülkenin tamamının kamu parası harcadığını belirterek, “Ama tamamı tek bir kanuna, tek bir mevzuata göre harcıyor. ‘Getirelim bunu aynen uygulayalım’ dedik. O zaman Sayın Erdoğan ile çok ciddi çatıştık. Ama bugün kamu ihale mevzuatını AB standartlarına getireceğimizi altı partinin imzasıyla ortak politika metninde kabul ettik. Biz iş başına geldiğimizde, Millet İttifakı’nın iktidarında Türkiye, kamu ihale mevzuatını Avrupa Birliği standartlarına getirecek.” dedi.

“Türkiye Cephesi oluşturduk”

Anayasa metni, ortak politikalar ve geçiş sürecinin yol haritası üzerinde mutabakata vardıklarını söyleyen Babacan, “Altı parti bir araya geldik diye tek bir parti olmadık. Ayrı partileriz ama Türkiye’nin yarınlarında buluştuk. Ortak cumhurbaşkanı adayında mutabakata vardık. Türkiye’nin yarınlarında buluşan ama farklı farklı kesimleri temsil eden çok geniş bir Türkiye cephesi oluşturmuş durumdayız.” ifadelerini kullandı.

“Yaptığınız iş iktidara yarıyorsa bu nasıl muhalefet?”

Babacan, “Muhalefetin ortak adayının güçlendirilmesi lazım ki seçim kazanılsın” diyerek şunları kaydetti:

“Yaptığınız iş sonucu itibariyle iktidara yarıyorsa, bu nasıl muhalefet? Akıl ve mantık çerçevesinde bakmak lazım. Sayın Kılıçdaroğlu Türkiye’nin 13. cumhurbaşkanı olacak. Böyle görünüyor. Kazanma şansı en yüksek olan adayın arkasında hep beraber durmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Siyaset spor olsun diye değil, sonuç almak için yapılan bir iştir. İktidar değişsin istiyorsak hep beraber Sayın Kılıçdaroğlu’nun arkasında durmak sonuç alacak bir iştir.”

“Ülke yönetme iddiası ciddi bir iştir”

Ülke yönetme iddiasının çok ciddi bir iş olduğunu vurgulayan Babacan, “Altı partinin anayasa değişiklik önerisine bakın, Sayın Muharrem İnce’nin bahsettiği konuların hiçbirisi burada yok. 2 bin 300 maddelik ortak politika metninde de böyle bir şey yok. Bunları gerçekten bir okusalar iyi olur. Herkesin okuması ona göre değerlendirmesi lazım. Ciddiyet ister. Bu ciddiyetle DEVA Partisi’ni kurduk. Bu ciddiyetle Millet İttifakı’na katkımızı veriyoruz.” diye konuştu.

DEVA’nın YSK’ya alternatif seçim güvenliği sistemi: Saydık.biz

Babacan, Saydık.biz diye bir uygulama başlattıklarını dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunun özü sandıkları sahiplenmek. Vatandaşlarımız saydık.biz internet sitesine girip kaydolduktan ve Türkiye’nin hangi şehrinde, hangi ilçede oturduklarını seçtikten sonra o ilçede oy kullanılan binalardan sandıkları sahiplenecek. YSK’nın sistemine karşı bizim sistemimiz çalışacak. Bizim sistemimizdeki sayı ile YSK’nın verisi tutuyor mu, tutmuyor mu karşılaştıracağız. Altı partiden eğer sandık görevlisi eksiği olan olursa tamamlamak için iş birliği içerinde olacağız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ali Babacan: ″Ülke yönetme iddiası ciddi bir iştir″

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin