featured

Ali Babacan: “Devlet önce doğruyu konuşacak”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ali Babacan: “Devlet önce doğruyu konuşacak”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlenen iftar programında Konut Görevlileri Sendikası (Konut-Sen) Başkanı Uğur Gözel’i ve sendika üyelerini ağırladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlenen iftar programında Konut Görevlileri Sendikası (Konut-Sen) Başkanı Uğur Gözel’i ve sendika üyelerini ağırladı. Babacan, konut görevlilerinin sorunlarını dinledi.

Hayat pahalılığına dikkat çeken Babacan yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

‘Fiyatlar sakinleşince yetişmek kolaylaşıyor’

“Enflasyon tam 34 sene iki veya üç haneli seyretti. Biz 2002’de devraldık, ekibimizle beraber enflasyonu 2 yılda tek haneye indirdik. Fiyatlar belli bir noktada sakinleşince arkasından yetişmek kolaylaşıyor. Sürekli enflasyonun, hayat pahalılığının olduğu bir ülkede ne kadar maaş zammı verilirse verilsin, bunun yetişmesi mümkün değil.”

‘Enflasyonu düşüreceğiz diyorlardı, artıyor’

“Asgari ücret aralık ayında büyük bir müjdeyle belirlendi. O gün ‘Asgari ücret ocak sonu gelmeden eriyecek’ dedim. O günün bakanları, ülkeyi yönetenler ‘Enflasyonu düşüreceğiz’ diyorlardı. Olmadı, sadece artıyor. Fiyatlar artıyor, gelir arkadan yakalamaya çalışıyor. Ama maalesef satın alma gücünde çok büyük kayıp var.”

‘Açıklanan enflasyona herkes gülüyor’

“Asgari ücret, emekli maaşı, memur maaşı devletin açıkladığı resmî enflasyona göre arttırılıyor. Halbuki gerçek enflasyon çok farklı. TÜİK’e yüzde 50 artmış enflasyon açıklattırıp zamları da ona göre verirseniz, hayat da yüzde 100, yüzde 150 artıyorsa, bu herkesin satın alma gücünün düşmesi demektir. Onun için devlet önce doğruyu konuşacak. Açıkladığı enflasyona herkes gülüyor. Güven sağlanmayınca ekonomi düzelmez.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ali Babacan: “Devlet önce doğruyu konuşacak”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin