featured

Ali Şehirlioğlu: “Tertemiz Türkiye parolasıyla adalet diyoruz”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ali Şehirlioğlu: “Tertemiz Türkiye parolasıyla adalet diyoruz.”

Zafer Partisi Sözcüsü Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zafer Partisi’nin 2021 yılında kurulduğunu hatırlatan Şehirlioğlu, “Daha çok yeni bir parti olmasına rağmen inandığı dava Cumhuriyet değerlerine sahip çıkması, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğini savunan bir parti olması, Anayasa’ya, hakka ve hukuka inanması, Kuvayı Milliye ruhuyla hareket etmesi bir anda dikkatlerin üzerinde yoğunlaşmasına sebep oldu. Türk siyasetine yön verdi. Belirleyici olduğunu gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Şehirlioğlu, partisinin sığınmacılar politikasını ortaya koyduğunu belirterek, “İktidar dahil hiçbir partinin gündeme almadığı bu konuyu milletimize anlatmaya başladı. Bugüne kadar göndermeyeceğiz. Onlarla ilgili bakanlıklar kuracağız, onları entegre edeceğiz söylemleri bir anda gönderme politikalarına döndü ve milletimizin gerçekleri görmesini sağladı.” dedi.

“İthal seçmen ile Türkiye’de seçimlerin sonucuna etki edilmeye çalışılmaktadır”

‘’Sayın Cumhurbaşkanı anayasanın etrafından dolaşarak üçüncü kez aday olmalarını meşrulaştırmak istiyor” diyen Şehirlioğlu, şunları kaydetti:

“Bizler de bıkmadan usanmadan tekrarlayacağız. Bu Anayasa’ya aykırıdır. Bu konuyu değişmesi için 360 milletvekilinin oyuna ihtiyaç var. Ancak Cumhur İttifakı’nın böyle bir sayısı yetersiz, yok. İthal seçmen ile Türkiye’de seçimlerin sonucuna etki edilmeye çalışılıyor. Suriyeli ve diğer sığınmacılara vatandaşlık verilerek ve hatta bir de e-devlet üzerinden isimlerinin değiştirilerek Türk milletinin geleceğiyle oynanıyor. Seçme ve seçilme hakkına müdahale ediliyor.”

“Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler Türk siyasetinin eşantiyonu değildir”

Şehirlioğlu, Türk milletinin iki seçenek arasına sıkıştırılamayacağının altını çizerek, ‘’Bu konuda AK Parti kadar CHP ve İYİ Parti de aynı şekilde sorumludur. Türkiye’de siyaset Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı ile iki kutuplu değildir, iki kutba da muhtaç da değildir. Hiç kimse Türkiye’de siyasal değişimi HDP’nin desteğine bağlayarak bize dayatmaya kalkmasın. Bunun bedeli çok ağır olacaktır. Artık Türkiye’de Zafer Partisi var. Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler Türk siyasetinin eşantiyonu değildirler. Gerçek yapı taşlarıdır.’’ diye konuştu.

“Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’nün de böyle bir öğretim üyesinin katli konusunda suskunluğu kabul edilebilir değildir”

Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş’in vefatına ilişkin konuşan Şehirlioğlu, ‘’Her genç bir akademisyen ve Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş’in siyasi bir cinayete kurban gitmesi ve cinayetin sonrasında bazı çevrelerin vahim sessizliği Türk toplumunda derin bir şekilde yaralamıştır. Ayrıca Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’nün de böyle bir öğretim üyesinin katli konusunda suskunluğu kabul edilebilir değildir. Zafer Partisi olarak süreci yakından takip ediyor ve bu vesileyle merhumun ailesine, yakınlarına ve dava arkadaşlarına başsağlığı dileklerimizi tekrarlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şehirlioğlu, partisinin 2022 yılında çevre konularında gerekli hassasiyeti gösterdiğini vurgulayarak, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Zafer Partimiz özellikle geçtiğimiz yıl çevre konularında da gerekli hassasiyeti göstermiştir. Özellikle Amasya Taşova Çam bütün köylü kadınlarının tarlalarına sahip çıkarak Organize Sanayi Bölgesi yapılması konusunda gösterdikleri kendilerine sahip çıkma mücadelesinde yanlarında olduk. Onlara yanlarında olduğumuzu gösterdik. Sayın Tarım Bakanına seslenmek istiyorum. Sanayi Bakanıyla görüşmeniz ve bu yanlıştan dönülmesi çok zor bir iş midir acaba?”

“Tertemiz Türkiye parolasıyla adalet diyoruz”

Yanlış balıkçılık politikalarına da değinen Şehirlioğlu, “Beyşehir Gölü şu anda Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü. Gölün besleyici sulardan göletler yapılması, gölün tarımsal sulamalarda plansız kullanılması ve maalesef iklim değişikliklerinden oluşan yetersiz yağmurlar nedeniyle bu gölümüz kuruyor. Daha önce 26 metre olan derinliği şu anda 5-6 metreye inmiş durumda ve etrafı otlarla sarılmış vaziyette. Beyşehir Gölü mutlaka yaşatılır, candır. Yetkililere buradan Zafer Partisi olarak çağrıda bulunuyoruz. Tertemiz Türkiye parolasıyla adalet diyoruz.” diye konuştu.

Şehirlioğlu, her türlü şiddete karşı olduklarının altını çizerek, “Kadına, çocuğa sağlık. Sokaktaki vatandaşımıza, birbirimize, cinayetlere, çocuk istismarına ve tecavüzlere karşı olduğumuzu, yasalarla bu kişilere gereken en ağır cezaların verilmesi konusunda en yakın takipçisiyiz.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ali Şehirlioğlu: “Tertemiz Türkiye parolasıyla adalet diyoruz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin