featured

ALMAN ÇİFTÇİLER YOLLARI KAPATTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da çiftçiler, koalisyon hükümetinin tarım sektöründeki vergi ayrıcalıklarını kaldırma planlarını protesto etmek amacıyla ülke genelinde bir haftalık bir eyleme başladı. Çiftçiler, mali durumu düzeltmek adına tarımsal sübvansiyonları aşamalı olarak azaltma planlarına karşı çıkarak bugün erken saatlerde traktör ve kamyon konvoylarıyla bazı yolları kapattı. Polis raporları, kapatılan yolların birçok yerde trafik sıkışıklığına neden olduğunu belirtti.

Protestocular, vergi indirimlerinin çiftlikleri iflasa sürükleyeceği uyarısında bulunarak önümüzdeki hafta pazartesi gününe kadar ana trafik ve lojistik yollarını kapatma kararı aldı. Alman Çiftçiler Birliği’nin (DBV) başkanı, halktan anlayış isteyerek, çiftçilerin tarım sektörü için planlanan vergi artışlarını kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Geçtiğimiz hafta çiftçilerin tepkisi üzerine Alman hükümeti, tarıma yönelik sübvansiyonları azaltma planlarını değiştirme kararı aldı. Bu değişikliklere göre, tarımsal mazotta sağlanan vergi indirimi bu yıl yüzde 40, 2025’te yüzde 30 oranında azaltılacak ve 2026’dan itibaren tamamen sona erecek. Hükümet, ormancılık ve tarıma yönelik taşıt vergisindeki ayrıcalıklı muameleyi kaldırma planlarından da vazgeçti.

Ancak DBV, yapılan değişikliklerin yetersiz olduğunu belirterek protesto planlarına devam edeceklerini ifade etti.
Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ALMAN ÇİFTÇİLER YOLLARI KAPATTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin