featured

Altın yükselişini üçüncü güne taşıdı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın yükselişini üçüncü güne taşıdı

Altın dünkü seansı da artıda kapatırken üst üste üçüncü günü artıda kapattı. 1820 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, dünkü seans boyunca artıda geçirdiği bir günü geride bıraktı.

Altın dünkü seansı da artıda kapatırken üst üste üçüncü günü artıda kapattı. 1820 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, dünkü seans boyunca artıda geçirdiği bir günü geride bıraktı. 1828 dolar/ons seviyesine kadar uzanan sarı maden, son iki haftanın en yüksek seviyesini kaydetmiş oldu. ABD 10 yıllıklarındaki yükselişi aldırış etmeden yoluna devam eden sarı maden, enflasyondan güç bulacağı beklentisiyle yükselişini devam ettiriyor. Dünkü seansı 1826 dolar/onstan tamamlayan sarı maden, önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,3 kazanç yazmış oldu. Perşembe günü açıklanacak olan ABD’deki Tüketici Fiyat Endeksi piyasaların yeni yönünü belirlemesi açısından kritik olacakken, altının fiyatlamasına doğrudan etki etmesi bekleniyor.

Gümüş de dünkü seansta altınla paralel şekilde artıda kapatırken, kazançlara kıyasla bir parça öne çıkmış oldu. 23,01 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, 23,19 dolar/ons seviyesinden günü tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,8 kazancı elde etmiş oldu.

Platin ise günün en çok değer kazan kıymetli madeni olarak öne çıkarken, yüzde 1’in üzerindeki kazancıyla öne çıktı. 1022 dolar/ons seviyesinde seansa başlayan platin, 1036 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlarken önceki güne kıyasla hanesine yüzde 1,3 kazanç yazmış oldu.

Paladyum günü kırmızıda kapatan tek kıymetli maden olurken, üst üste dördüncü seansı da kırmızıda tamamlamış oldu. 2258 dolar/onstan seansa başlayan paladyum, 2236 dolar/onstan günü tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 1 kayıp yazmış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda işlemler dünya fiyatlarının üzerinde seyretmeye devam ederken, işlemler 4 dolar/onsla gerçekleşti.  Hacim açısından toparlanmanın görüldüğü günde toplamda 1.312 kg altın ve 5.191 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altın yükselişini üçüncü güne taşıdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin