featured

Anayasa Mahkemesi; Yargıtay Başsavcılığı’nın HDP’ye hazine yardımına bloke konulması talebini reddetti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anayasa Mahkemesi (AYM), Yargıtay Başsavcılığı’nın Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) hazine yardımına bloke konulması talebini reddetti. Yüksek Mahkeme, talebe ilişkin karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

AYM, verdiği kararı gerekçesini de açıkladı. Yüksek Mahkeme’nin internet sitesinde yer alan gerekçede talebin, siyasi partilerin mali denetimi kapsamında kaldığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın buna ilişkin talepte bulunma yetkisinin olmadığı belirtildi.

Siyasi partilerin ilgili yıl mali denetim süreci henüz başlamadığında, bu konunun Anayasa Mahkemesi’nce de incelenemediği kaydedilen kararda, siyasi partilerin gelirlerine ilişkin uyuşmazlıklarla ilgili yasal işlem yapabilmesinin önünde de engel olmadığı ve bu işlemlere karşı yargı yolunun açık olduğu ifade edildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sözcüsü Ömer Çelik, “AYM bu kararıyla herhangi bir şekilde teröre karşı alınacak tedbirler açısından zaaf oluşturacak bir karar ortaya koymuştur” dedi.

Siyasi Partiler Kanunu’na göre, tüm siyasi partilere genel seçim yapılan yıllarda Hazine yardımı üç katı olarak ödeniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Anayasa Mahkemesi; Yargıtay Başsavcılığı’nın HDP’ye hazine yardımına bloke konulması talebini reddetti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin