featured

Antalya’daki Teleferik Kazasında Bilirkişi Raporu: Taşıyıcı Direkler Yetersizdi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakan Yılmaz Tunç, Antalya’da 1 kişinin hayatını kaybettiği teleferik kazasıyla ilgili bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporu açıkladı. Bakan Tunç, ”Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda olayın teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olması/korozyona uğraması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedenleriyle taşıyıcı direğin bağlantı noktasından kırıldığı değerlendirilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Antalya‘daki teleferik kazasıyla ilgili bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporu açıklayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda olayın teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olması/korozyona uğraması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedenleriyle taşıyıcı direğin bağlantı noktasından kırıldığı değerlendirilmektedir.” ifadelerini kullandı. Öte yandan kazayla ilgili 13 kişi gözaltına alındı.

Antalya'daki teleferik kazası nasıl oldu? Bakan Tunç bilirkişi raporunu açıkladı

TELEFERİK FACİASINDA 1 CAN KAYBI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki kazaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Antalya'daki teleferik kazası nasıl oldu? Bakan Tunç bilirkişi raporunu açıkladı

BİLİRKİŞİ HEYETİ İNCELEME VE KEŞİF ÇALIŞMASI YAPTI

Kazayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirten Tunç, olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için bir Cumhuriyet Başsavcıvekili ve bir Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve bir elektrik uzmanı bilirkişisinden oluşan heyetin olay yeri inceleme ve keşif çalışması yaptığını aktardı.

“TAŞIYICI DİREKLERİN BAĞLANTI NOKTASINDAN KIRILDIĞI DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR”

Tunç, açıklamasında şunları kaydetti: “Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda olayın teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olması/korozyona uğraması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedenleriyle taşıyıcı direğin bağlantı noktasından kırıldığı değerlendirilmektedir.

13 KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI

İlgili işletmenin acil eylem ve tahliye planının mevcut olmadığı tespit edilmiş, bahsi geçen teleferik hattını işleten firma ile yine teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir.”

Antalya'daki teleferik kazası nasıl oldu? Bakan Tunç bilirkişi raporunu açıkladı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Antalya’daki Teleferik Kazasında Bilirkişi Raporu: Taşıyıcı Direkler Yetersizdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin