featured

Başkan Fatma Şahin, Karapınar Gölü’nde yapılacak çalışmalar öncesi incelemede bulundu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Şahin, Karapınar Gölü’nde yapılacak çalışmalar öncesi incelemede bulundu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yavuzeli ilçesindeki Karapınar Gölü ve çevresinde yapılacak rekreasyon çalışması, su yönetimi ve tarımsal sulama projesi için incelemelerde bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yavuzeli ilçesindeki Karapınar Gölü ve çevresinde yapılacak rekreasyon çalışması, su yönetimi ve tarımsal sulama projesi için incelemelerde bulundu.

Nilüfer çiçeklerini içinde barındıran Karapınar Gölü’nde yapılacak çalışmayla ilgili teknik ekibi ve çevre halkıyla beraber incelemede bulanan Başkan Fatma Şahin, projelerle ilgili vatandaşlara bilgi verdi. Başkan Şahin’e incelemelerinde Yavuzeli Kaymakamı Hasan Raşit Taşkın ve Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu eşlik etti.

Karapınar Gölü ve çevresinin rekreasyon alanı olarak vatandaşların dinlenebileceği bir hal alması için yaklaşık 35 dönümlük bir alanda yapılacak çalışma, içerisinde spor tesisi, kafeterya, kamelyalar, mescit bulunduracak. 10 milyon TL’lik yatırım yapılacak proje tamamlandığında Gaziantep-Yavuzeli arasında vatandaşların nilüferler eşliğinde piknik yapabileceği bir alan tamamlanmış olacak.

Şahin, Yavuzeli’nin en büyük geçim kaynağının tarım olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı’nın toprak analizleri yaparak ata tohumunu tespit ettiğini ve ata tohum ile fide dağıtımını bölge çiftçilerine yaptığını, Büyükşehir Belediyesi’nin ata tohumu uygulamasının Yavuzeli’nde devam ettiğini aktararak şunları söyledi:

“Yapılan çalışmalar ve açılan yollarla Yavuzeli merkeze en yakın ilçemiz ve çok hızlı büyüyor. Bu büyümeyi sağlıklı bir şekilde yapmamız gerek ve Rumkale’ye giden yol buradan geçiyor. İlçemizin en önemli geçim kaynağı tarım. Bir taraftan çiftçimizin sulama ihtiyacı varken bir taraftan da Yavuzeli’nin içme suyu ihtiyacı var. Su yönetimi altın yönetimi kadar önemli. Bizim burayı doğru yönetmemiz lazım. İçme ve sulama için açılan sondaj kuyular var. Bunun iyi yönetilebilmesi için valilimizle bir toplantı yaptık. Kaymakamımız ve Yavuzeli Belediye Başkanımız DSİ’nin son verilerini ve raporlarını alacak. Karapınar’ın güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi ve su seviyesinin düşmemesi için çiftçimizin sulamada damla sulamaya geçmesini sağlayacağız. Hava çok sıcak ve buharlaşma fazla. Açık sulama kanalı buharlaşmayı arttırıyor. Kapalı sulama kanalı yapmaya ve damla sulamaya geçecek şekilde tesisleşmeyi tamamlamamız gerekiyor.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Fatma Şahin, Karapınar Gölü’nde yapılacak çalışmalar öncesi incelemede bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin