featured
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Berlin: Ukrayna, Rus hedeflerini vururken Alman silahlarını kullanabilir

Berlin: Ukrayna, Rus hedeflerini vururken Alman silahlarını kullanabilir

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Berlin hükümeti, Ukrayna’nın Rusya sınırları içerisindeki askeri hedeflere karşı Alman silahlarını kullanmasına izin verdi.

Almanya, Ukrayna’nın, uluslararası hukuka uygun olarak, Rusya’nın içinden Ukrayna’nın kuzey sınır bölgesi Harkiv şehrine yönelik saldırılara karşı kendini savunmak için Berlin tarafından tedarik edilen silahları kullanabileceğini bildirdi.

Berlin’in politika değişikliği, Washington’ın Kiev’e, Rus askeri varlıklarına yönelik Amerikan silahları ile karşılık vermesi için yeşil ışık yakmasından bir gün sonra geldi.

Alman hükümetinden yapılan açıklamada, Rusya’nın son haftalarda Ukrayna’nın Harkiv kentine, özellikle de Rusya sınırının hemen ötesindeki bölgelerden saldırılar hazırladığı, koordine ettiği ve gerçekleştirdiği kaydedildi.

Alman Hükümet Sözcüsü, “Ukrayna’nın bu saldırılara karşı kendisini savunma hakkına sahip olduğuna ve bunun uluslararası hukuk tarafından garanti altına alındığına inanıyoruz. Ukrayna, bunu yapmak için, bizim tarafımızdan tedarik edilenler dahil, uluslararası yasal yükümlülüklerine uygun olarak bu amaçla tedarik edilen silahları da kullanabilir.” açıklamasında bulundu.

Başbakan Olaf Scholz liderliğindeki Alman hükümeti, Kiev’in Rus topraklarına saldırı sırasında Alman silahlarını kullanıp kullanamayacağına izin konusunda son günlerde çalışma yürütüyordu.

Diğer yandan Alman yetkililer, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı taktik nükleer saldırı tehdidinde bulunduğu bir dönemde gerilimi tırmandırabilecek söylemlerden kaçınmaya çalışıyor.

Keza Ukrayna’nın Batı tarafından tedarik edilen silahları nasıl kullanmasını istediklerine yönelik ayrıntıları da kamuoyuna açıklamıyor.

Almanya tarafından Ukrayna’ya verilen silahların çoğu cephe hattının çok gerisindeki Rus mevzilerine saldırı için uygun değil.

Örneğin kundağı motorlu obüsler maksimum 56 km mesafedeki hedefleri vurabiliyor. Ancak bu topçu sistemleri cephenin hemen yakınında konuşlandırılmıyor.

Kaynak: Euronews

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Berlin: Ukrayna, Rus hedeflerini vururken Alman silahlarını kullanabilir
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin