featured

Borçlulara ilaç gibi gelecek!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borçlulara ilaç gibi gelecek! Borçların tek kalemde silineceği af gündemde! Tarih verildi, o aya dek…

Ülkemiz için seçim zamanına yaklaşılırken milyonlarca vatandaş oy kullanmak için sabırsızlanıyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarafından vergi affı hakkında önemli açıklamalar yapıldı. Vergi üzerinden borcu olanları yakından ilgilendiren gelişme yüzleri güldürdü. Uzman isimler tarafından bir önceki yapılandırmadan geniş olarak çalışma yapılacağı üzerine Nisan ayı hedef gösterildi.
Yeni yılla beraber Haziran’da seçim yapılması beklenirken Türkiye’de vergi affı olup olmayacağı hakkında meraklar çoğaldı. 2022 varlık barışı olarak icra borçlarında yer alan aflar sonrasında hükümetin yeni bir vergi ve SGK borcu yapılandırmaları için çalışmalar başladı. Konu hakkında çok geçmeden açıklamalar yapıldı.

NİSAN AYINDA BORÇLARA SON VERİLECEK

En son yapılan kapsamlı vergi affı 2020 yılında beyan edilirken 9 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe girdi. 7326 sayılı kanun üzerinden devreye giren vergi afları beklentileri bir öncekinden kapsamlı olması bekleniyor. Uzman isimler seçim takvimini ele alırken Nisan sonrasında Meclis’te kanun çalışması yapılabilmesinin ön görüldüğünün altı çizildi.VARLIK BARIŞINDA SÜRE UZATILDI

Bunların yanı sıra yürürlükte olan varlık barışı düzenlemesi tüm hızıyla devam ederken yurt içinde ya da yurt dışında mevcut kayıt dışı tüm gelirlere çok az bir maliyet üzerinden ele alındı. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Resmi Gazete’nin 9 Ağustos 2022 verilerinde yayımlanarak karara varıldı. Bu vergiler üzerinden vergi dairelerine herhangi bir beyanda bulunulmayacak.

VERGİ GELİRLERİNDE 3 KAT ARTIŞ YAŞANDI

2022 yılında 1 trilyon 250 bin TL olarak ön görülen vergi geliri 2023 yılında 3,8 trilyona çıkartıldı. Bu durumda ise vergi gelirleri 3 kat artırılarak 2023 fiyatları motorlu taşıtlar 204 milyar lira, tütün mamullerinden 126 milyar lira, petrol ve doğal gaz ürünlerinde ise 85 milyar lira kazanç elde edildi…Erhan Aslan /Ekonomi Servisi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Borçlulara ilaç gibi gelecek!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin