featured

BÜYÜKŞEHİR BİR KADINI DAHA HAYALLERİNE ULAŞTIRDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BÜYÜKŞEHİR BİR KADINI DAHA HAYALLERİNE ULAŞTIRDI

“TEZGÂHTA SATIYORDUM, BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİ İLE İŞYERİ AÇTIM”

“BURADAN ELDE ETTİĞİM GELİR İLE OĞLUM ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANIYOR”

Kimisi çocuklarının eğitimine katkı sunmak için, kimisi eşine destek olmak için, kimisi ise hayallerine ulaşmak için el emeği, alın teri ürünlerini insanlara ulaştırmaya çalışan kadınlara, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteği devam ediyor.

İşte bu kadınlardan birisi olan Tarsuslu Gülizar Kayda, 2000 yılında vefat eden kayınpederinden kalan Şam Tatlısı tezgâhını, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın sunduğu destek ile işyerine çevirmeyi başardı. Vatandaşların da büyük beğeni ile tükettiği ev yapımı Şam Tatlı’nın, hayatının merkezinde olduğunu söyleyen Kayda, 1935’den beri aile lezzeti olan ürününü önce tüm Türkiye’ye, ardından dünyaya tanıtmak istiyor.

Gülizar Kayda: “Büyükşehir’in desteği pozitif manada çok şeyi değiştirdi”

“Gaziantep’in baklavası patent almışsa, Tarsus Şam Tatlısı da almalı” diyen Kayda, başarısının süreceğinden emin. 2 çocuk annesi Gülizar Kayda hikâyesini şu cümlelerle anlatıyor: “İşimi severek, isteyerek yapıyorum. Öncesinde tezgâhta satıyordum, sonrasında üretici kadın stantlarında satmaya başladım ve son olarak da dükkân açtım. Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, pozitif manada çok şeyi değiştirdi. İnsanlara faydalı olmayı seviyorum. İşimi severek yapıyorum, sevgimi katıyorum. Hayata daha sıkı sarıldım.”
“Buradan elde ettiğim gelir ile oğlumu üniversiteye hazırlıyorum”
Bu işten elde ettiği gelirle aile bütçesine önemli katkı sağladığını ve üniversiteye hazırlanan oğlunu okuttuğunu sözlerine ekleyen Kayda, “Tek başıma mücadele ediyorum diyebilirim. Eşime, çocuklarıma faydalıyım. Hayat çok zorlaştı, tek maaşla olmuyor. Çocukların geçim kaynağı, okul masrafları o kadar pahalandı ki, kadınlarımızın da çalışması lazım. Çalışırsak geleceğe de güvenle bakarız” şeklinde konuştu.

GHA – Ekonomi Servisi
Erhan Arslan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BÜYÜKŞEHİR BİR KADINI DAHA HAYALLERİNE ULAŞTIRDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin