featured

CHP: 1 Mayıs’ta Taksim’de Olacağız, Taksim’den Vazgeçmiyoruz

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı arayarak 1 Mayıs’ta Taksim’in kapatılması kararını gözden geçirmesini istemesinin ardından ana muhalefet partisinden yeni açıklama geldi. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, “Biz Taksim’den vazgeçmiyoruz.” derken, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise yaptığı açıklamada, “1 Mayıs’ta Taksim’e! Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim’e yürüyoruz.” diyerek çağrıda bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs‘ta Taksim‘de olacaklarını belirtti. Çelik, “1 Mayıs’ta Taksim’e! Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim’e yürüyoruz.” dedi.

CHP’DEN HÜKÜMETE “TAKSİM” ELEŞTİRİSİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, parti genel merkezinde Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin açıklama yaptı. Yücel, 1 Mayıs’ta Taksim’den vazgeçmeyeceklerini söyledi.

“KARARLARINIZI TERÖR ÖRGÜTLERİNİN TEHDİTLERİNE GÖRE Mİ ALIYORSUNUZ?”

Deniz Yücel, Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs törenlerine kapatılmasını eleştirerek, şu ifadeleri kullandı: “Taksim’de 1 Mayıs mitingi yapılırsa trafik aksarmış. Taksim 1 Mayıs’a uygun değilmiş, terör riski varmış. Buradan AKP hükümetine soruyoruz, siz kararlarınızı terör örgütlerinin tehditlerine göre mi alıyorsunuz? Siz güvenlik önlemi alamayacak ve işçisini, emekçisini koruyamayacak kadar aciz bir hükümet misiniz? Yoksa Türkiye‘deki yasal sendikaları ve siyasi partileri terör örgütü olarak mı görüyorsunuz?

“BİZ TAKSİM’DEN VAZGEÇMİYORUZ”

Taksim’den neden bu kadar korkuyorsunuz? Biz Taksim’den vazgeçmiyoruz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, İçişleri Bakanını arayarak, Taksim kararının gözden geçirilmesini istedi. ‘Biz parti olarak teminat veriyoruz, sorunsuz geçecek’ dedi. Peki biz CHP olarak bu güvenceyi verirken, yurt içindeki güvenlik teşkilatının en üstündeki isim bu güvenceyi neden veremiyor?”

“1 MAYIS’TA HEP BİRLİKTE TAKSİM’E YÜRÜYORUZ”

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürüyeceklerini belirtti. Çelik şunları söyledi: “1 Mayıs’ta Taksim’e! Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim’e yürüyoruz.”

CHP 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüyecek

CHP LİDERİ ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA’YI TELEFONLA ARADI

Öte yandan Taksim’in 1 Mayıs’ta yasaklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı telefonla aradı. Görüşmede Taksim’in ve 1 Mayıs’ın sembolik önemi olduğunu vurgulayan Özgür Özel, kutlamaların Taksim’de sorunsuz yapılması konusunda ana muhalefet partisi genel başkanı olarak kefil olduğunu söyledi. Gerekirse CHP üyelerinin de 1 Mayıs günü görev yapabileceğini bildiren Özel, Taksim kararının yeniden değerlendirilmesini talep etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP: 1 Mayıs’ta Taksim’de Olacağız, Taksim’den Vazgeçmiyoruz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin