Çilem Doğan’ın avukatından Yüksekdağ açıklaması

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çilem Doğan ve avukatı, Figen Yüksekdağ’ın müvekkilini bilgisi dışında ziyaret ettiğini açıkladı.

cilemdogan

Eşini öldürmekten 15 yıl hapis cezasına mahkum edildikten sonra 50 bin lira kefaletle tahliye edilen Çilem Doğan’ın avukatı İsa Ayanoğlu, HDP’li Figen Yüksekdağ’ın Çilem Doğan’ı ziyareti ile ilgili açıklama yaptı. Ayanoğlu, “Müvekkilimin ve ailesinin hiçbir şekilde hiçbir siyasi partiyle bağı yok” dedi.

Avukat Ayanoğlu, Doğan’ın ile düzenlediği basın toplantısında, tahliye kararının çeşitli çevrelerde sevinçle karşılandığını ancak tasvip edilmeyen olayların da yaşandığını söyledi.

YÜKSEKDAĞ BUNU SİYASİ RANTA DÖNÜŞTÜRDÜ! ZİYARET BİLGİMİZ DIŞINDA GERÇEKLEŞTİ

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın, dün Çilem Doğan”un bilgisi dışında kendisini evinde ziyaret ettiğini belirten Ayanoğlu, şöyle konuştu:”Fakat bu, geçmiş olsun dileklerini aşıp siyasi rant sağlama amacına dönüştü. Müvekkilimin ve ailesinin hiçbir şekilde hiçbir siyasi partiyle bağı yok. Kendisinin ve ailesinin, HDP gibi terörle bağını kesmemiş parti ile herhangi bir ilgisi bulunamaz. Kamuoyuna, Çilem’e ve aileye HDP Eş Genel Başkanı sahip çıkıyormuş gibi lanse edildi. Bunu doğru bulmuyoruz. Davamızın siyasi bir amaç uğruna kullanılmasına ve lekelenmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu bir ceza davasıdır, hukuk çerçevesinde kalmalıdır. HDP’lilerin de davranışlarını bu anlamda doğru bulmuyorum. Siyasi şova çevirmeleri kabul edilebilir değil.”

Ayanoğlu, müvekkilinin ailesinin, öldürdüğü kocasının yakınları tarafından tehdit edildiğini öne sürerek, Doğan için koruma talebinde bulunacaklarını da kaydetti.

ÇİLEM DOĞAN: YÜKSEKDAĞ’IN BU YAPTIĞI HOŞUMUZA GİTMEDİ

Çilem Doğan da Yüksekdağ’ın, ziyaretine geleceğinden haberi olmadığını ifade ederek, “Benim ve ailemin siyasetle ilgisi yok. Bunun bu şekilde sırf magazin köşesi olarak kullanılması beni çok huzursuz etti. Özgürlüğümü yaşayayım derken kamuoyundan böyle tepki almam hiç hoş değil. Haberimiz olmadan gelmişler. Beni siyasi amaçla kullanmaları hoşumuza gitmedi” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çilem Doğan’ın avukatından Yüksekdağ açıklaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin