featured

Çin dünyada en fazla nükleer güç ünitesine sahip ikinci ülke

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin dünyada en fazla nükleer güç ünitesine sahip ikinci ülke

Çin Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi’nden Tang Bo, Çin’in dünyada faaliyette bulunan ve yapım aşamasında olan en fazla nükleer güç ünitesine sahip ikinci ülke olduğunu söyledi.

Çin Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi’nden Tang Bo, Çin’in dünyada faaliyette bulunan ve yapım aşamasında olan en fazla nükleer güç ünitesine sahip ikinci ülke olduğunu söyledi. 29. Uluslararası Nükleer Mühendislik Konferansı’nın (ICONE) açılış töreninde konuşma yapan Tang, haziran ayı itibarıyla Çin’de 54 nükleer güç ünitesinin faaliyette bulunduğunu ve 23 nükleer güç ünitesinin yapım aşamasında olduğunu belirtti.

Tang, nükleer enerjinin geliştirilmesinin Çin’in yeterli enerji arzı edinmesine, çevreyi iyileştirmesine ve karbon zirvesi ile karbon nötr hedeflerine daha da yakınlaşmasına yardımcı olduğuna işaret etti. Çin Nükleer Derneği Başkanı Wang Shoujun, ülkenin nükleer gücünün toplam kurulu kapasitesinin 2025 yılına kadar yaklaşık 70 milyon kilovata ulaşmasının beklendiğini dile getirdi. Çin, 2030 yılına kadar karbondioksit emisyonlarını zirveye çıkarmak ve 2060 yılına kadar karbon nötr bir ülkeye dönüşme hedefini gerçekleştirmek için çaba göstereceğini duyurmuştu.

Japonya Makine Mühendisleri Derneği ve Amerikan Makine Mühendisleri Derneği tarafından 1991 yılında ortaklaşa başlatılan ICONE, nükleer uzmanlar için önde gelen bir küresel konferanstır. Çin Nükleer Derneği, 2005’ten bu yana organizatörlerden biri olmayı sürdürdü. Çin’in Beijing ve Shenzhen kentlerinde 8-12 Ağustos günlerinde  düzenlenen 29. ICONE’ye, 20’den fazla ülkeden bin 200’ü aşkın kişi katıldı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin dünyada en fazla nükleer güç ünitesine sahip ikinci ülke

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin