Çin, Güney Afrika ile limon ithalatı anlaşması imzaladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin, Güney Afrika ile limon ithalatı anlaşması imzaladı

 

Üzerinde altı yıldır çalışılan konu anlaşmayla sonuçlandı ve Çin ile Güney Afrika arasında limona ilişkin yeni bitki sağlık protokolü imzalandı.


 

Üzerinde altı yıldır çalışılan konu anlaşmayla sonuçlandı ve Çin ile Güney Afrika arasında limona ilişkin yeni bitki sağlık protokolü imzalandı. Buna göre Güney Afrika, limon üretiminin 2024 yılına değin 175 bin tonu geçeceğini düşünüyor. Çin, bu durumda, gelecek yılların en önemli limon piyasası konumuna gelecek. Öyle ki, protokolün yürürlüğe girdiği andan itibaren önümüzdeki üç yılın her birinde Çin, bu ülkeden 25 biner ton limon ithal edecek.

Bu süreçte ayrıca, Güney Afrika açısından 800 yeni istihdam güvenceye alınmış olup Citrus Growers‘ Association tarafından bildirildiğine göre, 23 milyon dolar tutarında ihracat bedeli girdisi sağlanacak. Öte yandan, Çin’e 2020 yılında ihraç edilmiş olan greyfurt, portakal ve tatlı turunçgil türünden ürünlerin de 130 bin ton kadar olduğu belirtilmiş bulunuyor.

İmzalanan ve her konuyu inceden inceye gözden geçiren bu protokolün, Çin ile Güney Afrika arasındaki ilişkiler çerçevesinde, zaten önemli bir piyasa konumundaki Çin pazarını özellikle de turunçgil ürünlerinin ticareti konusunda daha da geliştireceği umuluyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin, Güney Afrika ile limon ithalatı anlaşması imzaladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin