featured

Çin-Ortadoğu ilişkilerinde hareketli hafta başlıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin-Ortadoğu ilişkilerinde hareketli hafta başlıyor

Çin; Suudi Arabistan, Kuveyt, Umman ve Bahreyn’in dışişleri bakanları ile Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri’nin ziyaretine hazırlanıyor.

Çin; Suudi Arabistan, Kuveyt, Umman ve Bahreyn’in dışişleri bakanları ile Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri’nin ziyaretine hazırlanıyor. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin yaptığı açıklamada, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin daveti üzerine, Suudi Arabistan, Kuveyt, Umman ve Bahreyn’in dışişleri bakanları ile KİK Genel Sekreteri’nin 10-14 Ocak günlerinde Çin’i ziyaret edeceğini belirtti.

Öte yandan Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Afrika gezisini tamamladı. Wang, her yılın ilk dış gezisini Afrika’ya yapma geleneğini sürdürmek için 4-7 Ocak 2022 tarihleri arasında önce Eritre, Kenya ve Komorolar dahil 3 Afrika ülkesini, ardından Maldivler ve Sri Lanka’yı ziyaret etti.

1991’den bu yana Çin dışişleri bakanları, yılın ilk dış temaslarını Afrika’dan başlatıyor. Çin diplomasisinin güzel bir geleneği haline gelen bu girişim, 31 yıldır ısrarla sürdürülüyor. Bu aynı zamanda Çin’in Afrika’yla ikili ilişkilerin gelişmesine verdiği büyük önemi, iki ülke arasındaki uzun vadeli ve derin dostluğu, Çin’in Afrika’nın gelişimine verdiği kararlı desteğini yansıtıyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin-Ortadoğu ilişkilerinde hareketli hafta başlıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin