featured

CUMHUR BİZİM TÜRKİYE HEPİMİZİN

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CUMHUR BİZİM TÜRKİYE HEPİMİZİN..MHP’nin seçim sloganı belli oldu; ilk miting Mersin’de yapılacak.
MHP, 31 Mart’taki yerel seçimlere ilişkin ilk mitingini 28 Ocak’ta Mersin’de yapacak

MHP’nin seçim sloganı belli oldu; ilk miting Mersin’de yapılacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yerel seçimler öncesinde partisinin ilk mitingini 28 Ocak’ta, mevcut olarak CHP’nin Belediye Başkanı’nın yönettiği Mersin’de yapacağını açıkladı.

Yalçın, partisinin 31 Mart’a giden kampanya sürecinde ana sloganının da “Cumhur bizim, Türkiye hepimizin” olacağını ifade etti.

Yalçın, bugün yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne büyük badirelerden geçtiğini, milletin ciddi imtihanlarla sınandığını” belirtirken “Türkiye’nin kuruluş yıllarından sonra yaşanan toplumsal çalkantılara, askeri darbelere, vesayet rejimi kurma çabalarına, Türkiye’yi Batı’nın uydusu konumunda tutma gayretlerine, azgın bölücü eylemlere rağmen devletin bağımsızlığını, milletin bütünlüğünü korumayı bildiğini” ifade etti.

“Bölücü tehdit azalmamış, bilakis şiddetini arttırmıştır”
Yalçın, “ülke topraklarına yönelik kirli planların, bölgede sahneye konulan yeni oyunlar ve vekalet savaşları yoluyla yeniden hayata geçirilmeye çalışıldığını” savunarak, şunları kaydetti:

“Bölücü tehdit azalmamış, bilakis şiddetini arttırmıştır. Düşman pusuda, içerideki işbirlikçileri de fesat ve tezgah peşindedir. Ancak hem birlik ve bütünlüğümüzü muhafaza etme, hem de Cumhuriyetimizi ayakta tutma azim ve kararlığı; Milli Mücadele dönemindeki kadar azametli ve caydırıcı surette maşeri vicdanda yaşamaktadır. MHP, siyasi faaliyetlerini daima bu bilinci diri tutma anlayışıyla sürdürmektedir. Bugün bekasına yönelik bölücü tehdide karşı Türkiye’nin uluslararası hukuka dayanan, meşru askeri operasyonlarını bile sorgulama aymazlığını gösteren, bu uğurda verdiğimiz şehitleri politika malzemesi yapmaya cüret eden siyasi partiler varken bize düşen, kararlılıkla milletimizin yanında olmaktır.”

Yalçın, 23 Nisan 1920’de Ankara’da toplanan Birinci Meclis’te Misak-ı Milli’yi hayata geçirme kararı alındığını belirterek, Türkiye’de siyaset yapan herkes ve her siyasi parti için Misak-ı Milli kararlarına sadakatin bir vecibe olduğunu vurguladı.

MHP, 2018 yılında yapılan yerel seçimlerde Mersin’i kaybetmiş; Belediye Başkanlığı yaklaşık yüzde 4 oyluk br fark ile CHP’nin adayı Vahap Seçer’e gemişti.

 GHA

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CUMHUR BİZİM TÜRKİYE HEPİMİZİN

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin