featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Bin Öğretmen Ataması programına katıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Bin Öğretmen Ataması programına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Bin Öğretmen Ataması programına katıldı.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Yeni atamalar ile eğitim ordumuzu daha da güçlendireceğiz. Atamasını gerçekleştireceğimiz her öğretmeni canı gönülden tebrik ediyorum.

Çocuklarımızın okul ortamından uzaklaşmaması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Salgının yol açtığı zorluklara rağmen eğitim faaliyetlerini kesintisiz sürdüren birkaç devletten biri olduk.

Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Yapıacal kura çekimi sonrası 15 bin genç kardeşimiz öğretmenlik mesleğine ilk adımını atacak. Atamasını gerçekleştireceğimiz her bir öğretmenimizi canı gönülden tebrik ediyorum.

Evlatlarımızın eğitimlerinin kesintiye uğramaması konusundaki kararlılığımızı ifade ediyoruz. Öğretmenler ile öğrencilerin ayrı kalmaması için her türlü çabayı gösteriyoruz. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı ilk dönemini salgına rağmen son derece başarılı bir şekilde tamamladık.

Okullarımız ile, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin arasına hiçbir bariyerin girmesine izin vermedik. Yüz yüze eğitimi sürdüren birkaç ülkeden biri olduk. Bu vesile ile son 2 yıldır özveri ile çalışan öğretmenlerimizi, dört el ile derslerine sarılan öğrencilerimizi ve MEB çalışanlarımızı tebrik ediyorum.

Son 100 yılın en ciddi krizi olarak nitelenen bu salgın sürecinde elbette bazı sıkıntılar, zorluklar ve engellemelerle karşılaştık. Kimi çevrelerin haksız, mesnetsiz, abartılı eleştirilerine maruz kaldık. Hayal mahsülü bilgilerle sosyal medyayı da kullanarak insanımızı yanlış yönlendirmenin peşinde oldular.

Yüz yüze eğitim konusundaki net duruşumuzun milletimiz tarafından da büyük bir takdir ile karşılandığını görüyoruz. İkinci dönemi de kesintisiz bir şekilde tamamlayacağımıza inancım sonsuz. Tüm öğrencilerimiz ve velilerimiz müsterih olsunlar.

Dünyanın bir çok ülkesinin mevcut öğretmen sayılarını bile koruyamadığı dönemde biz yeni öğretmen alımlarımızı sürdürdük. Son 2 yılda 77 bin öğretmenimizi okulları ile buluşturma başarısı göstrdik. Bugünkü atamalarla birlikte son 19 yılda 729 bin 487 öğretmenimizin atamasını yapmış oluyoruz. Mevcut öğretmen kadromuzun yüzde 73’ü bizim hükümetlerimiz döneminde atandı.

Hazırladığımız bitçelerde en yüksek payı daima eğitime ayırdık. Yatığımız atamalarla öğretmen başına düşen öğrenci sayısında OECD rakamlarını yakaladık.

Öğretmenlerimizin mali ve özlük haklarının iyileştirilmesinde de önemli mesafe kaydettik. Avrupa’da son 19 yılda öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye’dir.

.Çocuklarımızın eğitime erişimini kolaylaştırmak amacıyla attığımız en büyük adımlardan biri de ders kitaplarının ücretsiz dağıtılmasıdır. Şimdiye kadar 4 milyar adet ders kitabını öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıttık.

Peygamber Efendimiz ‘İki günü birbirine eşit olan ziyandadır.’ diyor. Öğretmenlerimizin bir taraftan tecrübelerini atırırken, öğrencilerimizi geliştirrirken bi taraftan da kendilerini ihmal etmemeleri son derece önemlidir.

Kısa süre önce kritik bir adım attık. Yardımcı eğitim kitaplarını da MEB basarak öğrencilerimize ulaştırmaya başladı. Bu yılın sonuna kadar sayıyı 100 milyona çıkartmayı planlıyoruz

Kıymetli öğretmen adayları inşallah biraz sonra her birinizin görev yerleri belli olacak. Heyecanlısınız farkındayım.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ilave teşvikler getiriyor, eğitim camiamıza hayırlı olsun.”

 

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Bin Öğretmen Ataması programına katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin