featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te yapımı tamamlanan projelerin resmi açılış törenine katıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan, Gaziantep’te yapımı tamamlanan projelerin resmi açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te yapımı tamamlanan projelerin resmi açılışını yaptı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı.

Antep’in savunurken şehit düşen erkeğiyle kadınıyla genciyle yaşlısıyla binlerce kahramanımızın her birini rahmetle yad ediyorum.

Bir asır önce burada İstiklal ve İstikbal ateşini yakanların torunları bugün de ekonomik ve insani kalkınma mücadelesinin meselesini taşıyorlar.

Bay Kemal’in ifadeleri ile yürüyen bir parti değiliz. Suriyeli kardeşlerine düşman nazarıyla bakan bir bay Kemal yok burada.

Suriyeli kardeşlerimize kapılarımızı nasıl açtıysak bugün de açarız yarın da açarız.

Ama bay Kemal bundan rahatsız. Niye çünkü onun kardeşlik anlayışı diye bir anlayış yok.

Onlar bu ülkedeki vatandaşlarına karşı da zaten böyle davranıyorlar.

İşte şu anda Şanlıurfa’ya gidiyor bir başka yalan söylüyor. Adana’ya gidiyor bir başka yalan söylüyor. Ne diyor Şanlıurfa’da şu belediyeyi bize verin elektriği size bedava verelim.

Adana Belediyesi CHP’de Adana’nın yarısı çiftçi Adanalı çiftçilerimize bedava olarak elektriği verin! Elini tutan mı var?

Seçimlerden önce suyu bedava vereceğiz dediğiniz, elektriği bedava vereceğiz dediğiniz, neyi verdiniz? Hiçbirisini.

2023’e giden bu yolda aman bu tuzaklara bir daha düşmeyelim.

81 vilayetimizin tamamında Şehitkâmil’lerin, Şahin Beylerin, Kara Yılanların ve daha nice aslan yürekli evlatlarının emanetini yere düşürmeyen Gaziantep sadece bölgesinin ülkemizin parlayan yıldızı olarak hep ileriye gitmiştir ve daha da yere gidecektir.

Öncü kişiler öncü fikirler gibi unutmayın öncü şehirlerde vardır. İşte Gaziantep öncü şehirlerden bir tanesidir. Gaziantep geçmişten bugüne her işte böyle öncü olmuştur.

Dün Milli Mücadele’nin bugün kalkınma hamlemizin dünyaya örnek olan insani duruşumuz öncüsüdür. Dün düşmanı bu topraklardan atmışsınız. Bugün üretimimizle emeğinizle insanlığınızla düşmanın bu topraklara tekrar gözünü dikmesini engelliyorsunuz. Gaziantep’in çalışkan atılımcı vizyoner ülkesini ve milletini seven insanları geçmişlerini bildikleri ve bugüne hakim oldukları gibi geleceği de yapıyorlar.

Ülkemizin ekonomi tarihine geçen Anadolu Aslanları tabiri bu şehirden çıkmıştır.

Sizler muhacire ensar oldunuz. En güzel örneğini bu şehirde sergilediniz. Hiç bir Kalkınma hamlesi hiçbir kuşatıcı politika mahallindeki insanlar sahip çıkmadan netice ulaşamaz sizden gayretiniz ve başarılarınız da sadece kendinizin sadece bu şehrin değil bu bölgenin kaderini değiştirdiniz.

İşte bunun için Gaziantep bizim her yerde ölmek gösterdiğimiz her yerde model olarak sunduğumuz kahramanımızdır.

Gençler sizler bilmeyebilirsiniz RahmetliMEMNAN USTA vizyonel isimlerin açtığı yolda Gaziantep işte bugünkü seviyesine gelmiştir.

Gençler sizler bilmeyebilirsiniz vizyonel isimlerin açtığı yolda Gaziantep işte bugünkü seviyesine gelmiştir.

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında 100 hayırsever programında iş insanlarımız da şehrimize yapılacak eğitim yatırımlarının sözünü almıştık.

TEKNOFEST vesilesiyle geldiğimiz şehrimizde Organize Sanayi Bölgemizde yapımı tamamlanan 300 fabrikanın açılışına katıldık. Bay Kemal icraat icraat.

Gerçi birileri buna inanmayıp Antep’e kadar gelerek ellerinde hesap makinasıyla fabrikaları saymaya başladı.

Baktılar ki fabrika sayısı 300’ü geçecek eksiği yok fazlası var. Hemen konuyu kapattılar.

Şimdi Gaziantep 6. Organize Sanayi Bölgesini açıyoruz.

Bay Kemal lütfeder gelirsen yerini sana gösterirler. Kendilerini buarada yapılacak fabrikaları da saymaya bekleriz.

Yatırım bedeli 5 milyar 92 milyon lira olan yüzlerce sel ve hizmetin resmi açılışını bugün burada hep birlikte gerçekleştireceğiz. Eğitimde yatırım bedeli 1 milyar 86 milyon lirayı bulan onlarca anaokulu, ilköğretim okulu, ortaokul, lise ile öğrenci pansiyonları ve atölyelerini resmen bugün hizmete açıyoruz.,

Bu yatırımlarla birlikte Gaziantep’teki kamu-özel toplam derslik sayımız 24 bini geçmiştir. Sıradaki yatırımlarla birlikte bu sayı 32 bine ulaşacaktır. Halbuki 2002’de bu şehirdeki toplam derslik sayısı 6 bini bile olmuyordu.

Türkiye’nin de Gaziantep’in de nereden nereye geldiğini tek başına örnektir.

İstanbul’da bu sabah gelirken bir üst geçidin gövdesine Büyükşehir Belediyesi bir pankart asılmış İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de yurtları vardı ya bizim şu anda Kredi Yurtlar Kurumu olarak Türkiye genelinde hamdolsun açmış olduğumuz yurtların sayısını ben unuttum.

Bugün hizmete açacağımız en önemli eserlerden biri de Gaziantep Havalimanı Yeni Terminal Binası büyüyen ve gelişen Gaziantep’in hava ulaşımı ihtiyacını en modern şartlarla karşılayacak karşılayacağına inandım katlı otoparkı da açıyoruz.

Şehrimize kazandırılan tüm bu eser ve hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum.

Arkeoloji ve kültürel miras yüzünden her tarafından tarih fışkıran Gaziantep ile birlikte tüm bu bölgenin ülkemizin geçmişine ışık tutacağına inanıyorum.

“Yazıbağı hayvan barınağını” sahipsiz hayvanların sokaklardan alınarak temiz ve güvenli ortamlara taşınıp bakımının önemli bir hizmet olarak görüyorum. Tüm belediyelerimize de sahipsiz hayvanları sokaktan alarak hem vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayacak hem de bu canlıları koruyacak adımları atmaları çağrısında bulunuyorum.

İşte Asiye yavrumuzun başına gelen hadise “Beyaz Türkler” sahip çıkın hayvanlarınıza sahip çıkın.

Büyükşehir Belediyemizin maddi imkanı sınırlı vatandaşlarımıza yapılan su indirimi üniversite öğrencilerine toplu ulaşım desteği, anne adaylarına süt yardımı gibi çalışmaları olduğunu da biliyorum.

Büyükşehir Belediyemizin toplam yatırım tutarı 478 milyon lira olan bu eser ve hizmetlerinin hayırlı olmasını diliyorum.

Yeminli Türkiye düşmanlarından terör örgütlerini ve küresel güçlere kadar herkes bu ülkede kime saldırıyorsa sizlerin yanında olacağınız kişide odur.

Bugün bizlere AK Parti’ye Cumhur İttifakına saldıranlara dikkatlice bakıldığında bu çevrelerin aynı zamanda ülkemizin ve milletimizin de düşman olduklarını görürsünüz.

Bunun son örneğini döviz kurlarında bir süredir yaşanan dalgalanmalar sırasında bir kez daha gördük. Birileri döviz yükseldikçe Türkiye ekonomisi batacak bize de gün doğacak diye sevinçten yerlerinde duramıyor ellerini oluşturuyorlardı.

Halbuki kurun Serbest Piyasa Ekonomisi ile de uyumlu olmayan dengesiz dalgalanışı bu ülkedeki herkesin 84 milyonun her birinin hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Bizim meselemiz döviz kurunun şu veya bu rakam olması değildir.

Döviz seviyesini şartlar ihtiyaçtan imkanlar belirler.

Bay Kemal bunları bilmez, ben ekonomistim “Benim işim bu!” 40 yıl siyasette bu türlerle ile uğraştık.

Elhamdülillah şimdi Türkiye’nin gerçekleri ile ekonomimizin işleyişiyle milletimizin menfaatleri ile ilgisi bulunmayan spekülatif bir dalga ile ülkemizin boğulmaya çalışılmasıdır. Spekülasyonu denilen bir olayla karşı karşıya kaldı ve bunu ne yaptık bir saatte indirdik.

İnsaları paniğe sürüklemeye çalışan bu dalgayı sürekli büyütmek için ortada gezen siyasetçi kılıklı muhterisleri akademisyen gazeteci kılıklı tetikçileri izledik.

Ne karanlık hayallerin kurulduğunu hep birlikte gördük mü? hep birlikte bunu yaşadık mı? Ülkesinin ve milletinin felaketi pahasına iktidar peşinde olanların sureti haktan görünerek nasıl keyifle seslerini yükselttiklerini şahitlik ettik.

Tabii bu süreç boyunca biz hep çalıştık hazırlık yaptık bir geliştirdik. İş zıvanadan çıkmaya başlayınca da duruşumuzu ve yeni paketimizi kamuoyuyla paylaştık

Halbuki ortada bu  iniş çıkışların yaşanmasını gerektirecek hiçbir şey yok. Türkiye tarihinin en yüksek üretimine en yüksek istihdamına en yüksek ihracatına ulaşmıştı.

Küresel finans krize rağmen uluslararası yatırımcılar son dönemin en yoğun ilgisi ile ülkemize akın ediyor.

Kendi sanayicilerimiz sürekli kapasite büyütüyor yeni fabrikalar inşa ediyor yeni eleman arıyorlar. Lojistik sektörümüz tarihimizin en canlı ve en karlı dönemini yaşıyordu.

Buna rağmen içerden ve dışardan birileri dedikoduyla yalanla iftira ile ülkemizi içinde bulunduğu gelişme ikliminden çıkartıp kriz iklimine sokmak için ısrarla canla başla çalıştı.

Eski Türkiye güzellemeleriyle ülkemizin 20 yıllık kazanımlarını yok etmeyi hedefleyen hemen seçim çağrıları ile ortaya döküldü.

Meral Hanım Bay kemal boşuna uğraşmayın seçim Haziran 202’de yapılacak.

Türkiye bir hukuk devleti olarak gereğini yerine getiriyor. Bu süreçte ülkemizin yaşadığı sıkıntılar karşısında faizleri arttırın bundan başka çözüm yok diyenler Bay Kemal ne diyordu; “Faizi sıfıra indirin bizde destek verelim.”

Sen bu aklı kendine sakla, dün öyle dedin bu gün farklı konuşmaya başladın.

Çünkü hiçbirinin de ülkenin ve milletin meselesini çözmek gibi bir derdi yok. Yaşananlar aslında bunların ne kadar sığ ne kadar boş ne kadar kifayetsiz ne kadar hazırlıksız olduklarını bir kez daha ortaya çıkardı.

Bunlar daha belediyelerde yolları yapmayı çöpleri toplamayı otobüsleri doğru düzgün çalıştırmayı bile beceremiyorlar.

Ülke bunların eline kalsa güvenliği  terör örgütlerini ekonomiyi IMF dış politikayı mandacılara sosyal politikaları tacizcilere istihdamı tecavüzcülere bırakır aralarındaki kavgadan fırsat bulurlarsa kendileri de çilingir sofralarında keyif çatarlar.

Durmak yok yola devam! Bizim tek derdimiz ülkemizi yatırımla istihdamla üretimle ihracatla cari fazla ile büyütmeye devam ederek, bir an önce hedeflerimize ulaşmak Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeye hiç olmadığımız kadar yakınız. Allah’ın yardımı milletimizin desteğiyle 2023’e varmadan başaracağız.

Son 19 yılda Gaziantep’e yapılan yatırım ne kadar biliyor musunuz 45 milyar.

Mersin Adana Osmaniye Gaziantep hızlı tren hattını hayata geçiriyor sözleşmesi geçtiğimiz yıl yapılan bu hattın kredi görüşmeleri biter bitmez inşasına başlıyoruz.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te yapımı tamamlanan projelerin resmi açılış törenine katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin