featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Sözlerimin hemen başında Kabinemize yeniden katılan Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ’a tekrar hoşgeldiniz diyorum.Affını isteyen Gül kardeşimize samimi gayretleri için teşekkür ediyorum. Her görev gibi Kabine’deki değişimler de bir bayrak yarışıdır.

Elbette gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokarak ülkemizi lider devleti yaparak bu kutlu mücadeleyi nihai hedefine ulaştıracağız.

Bir de ülkenin gelişmesi kalkınması için tuğla üstüne tuğla koymadıkları halde ekmeklerini yediklerini, havasını soludukları vatanlarına layık olamayanlar da var. Ülkemizin 2 asırlık demokrasi ve kalkınma mücadelesinin son 20 yılında bize bu imkanını veren Rabbim’e binlerce hamd olsun.

Değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre kabinede revizyona gitmemiz doğaldır. Türkiye son yılların en bereketli ana bununla birlikte en zahmetli kışını geçiriyor. Kar yağışının bastırdığı ilk günlerde çeşitli sıkıntılar yaşandı.

Karayolları ekiplerimiz şehirlerarası yolları belediyeler kendi sorumluluk alanındaki yolları açık tutmak için harekete geçti. Mücadelenin etkin yürütülemediği yerlerde vatandaşlarımızdan mağduriyet yaşayanlar oldu. Kar yağışıyla birlikte barajların dolmasını olumlu bir gelişme olarak görüyoruz.

Kış mevsiminde öne çıkan hususlardan biri de elektrik ve doğalgaz konularıdır. İran’la aramızdaki doğalgaz hattının karşı tarafta bulunan bir arıza nedeniyle doğalgaz arzında bir azalma ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine her seviyede girişimde bulunarak arızanın giderilmesi çalışmalarını havaların ısındığı önümüzdeki aylara bırakılması hususunda mutabık kaldık. Böylece İran’la gaz akışını yeniden başlattık.

Ayrıca Azerbaycan hattından aldığımız doğalgaz miktarını da arttırdık. Tuz Gölü ve Silivri’deki doğalgaz depolama tesislerini devreye soktuk. Sanayi kuruluşlarına uygulanan kısmi enerji kesintisini önemli ölçüde azalttık yakında tümüyle kaldırıyoruz. Bir başka önemli konu da elektrik faturalarında yaşanan artıştır.

2022 yılında tarımsal destekleme bütçesini 3,2 milyar liralık ilaveyle 29 milyar liraya çıkardığımızın müjdesini paylaşmak istiyorum.

Her görev gibi kabinedeki değişimler de bir bayrak yarışıdır. Bundan sonra da gerektiğinide yeni değişiklikler yapabiliriz.

Vatandaşlarımızdan gelen şikayetler neticesinde ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlemesi talimatını verdik.

Sanayi kuruluşlarına uygulanan kısmi enerji kesintisini önemli ölçüde azalttık. Yakında tümüyle kaldırıyoruz. Elektrik faturalarının iki-üç kat arttığı yönündeki şikayetler üzerine ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdik. En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz.

Azerbaycan hattından aldığımız doğal gaz miktarını artırdık. Tarihimizin en büyük üretim ve ihracat atağını gerçekleştirdik.

Kartlı ödeme desteğini KOBİ ve KOBİ dışı firmalar için hazırladık.

Kredi garanti fonu kefaletiyle kullandırılacak 3 yeni destek paketi. İşletme harcamalarında kartlı ödeme desteğini KOBİ, KOBİ dışı tüm firmaların finansmana erişimi için sağladık. Katma değeri yüksek ürünlerin üretimine yönelik çalışan firmalarımızı kapsamaktadır.

60 milyar liralık kefalet limiti açıyoruz. Yeni kredi paketimizin firmalarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Dezavantajlı ailelerin anaokuluna ve ana sınıfına devam eden çocuklarına yönelik yıllık 500 milyon liralık yeni bir destek paketini hayata geçiriyoruz

2927 engelli vatandaşlarımızın kamuya yerleşimini sağlayacağız. Biz asla milletinden kopuk salon siyasetçilerinden olmayacağız.

Yerli ve milli insansız hava aracı sayımızı 8’e çıkarıyoruz. Yangın riskine karşı yapay zekayı kullanan sistemi hayata geçireceğiz. Yangın sözndürme uçaklarımızın sayısını 20’ye çıkartıyoruz.

Her yeni ayın bir öncekinden daha iyi olacağı bir sürece girdik. Enflasyonu indirme, hayat pahalılığını yenme vaadimizi yerine getireceğiz.”

 

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin