featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayyip, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Doğalgaz ve elektrik başta olmak üzere ortaya çıkan fiyat artışlarının can yakıcı olduğunun farkındayız. Baharın ve yaz aylarının sağlayacağı rahatlama ya şimdiden gözünü dikenlere karşı teyakkuz halindeyiz fiyatları sebepsiz yükseltenlere en küçük acıma duymayacağız

Türkiye dünyanın en kapsamlı ve yaygın sosyal destek sistemine sahip ülkelerinden biri haline gelmiştir. Devletimizin ve milletimizin yardıma ve desteğe ihtiyacı olanırmızı sahip çıkmasını varlığımızın birliğimizin geleceğimizin teminatı olarak görüyoruz.

Vatandaşlarımızın ayrıca engelli yaşlı özel desteklerimiz de var Ramazan Bayramı günlerine denk gelen yaklaşık bir buçuk milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli maaşlarını erkene çekerek cuma gününden itibaren ödeyeceğim izin bilgisini de sizlerle paylaşmak istiyor, ayrıca 15 milyar liralık ilave sosyal yardım destek paketi ile ilgili çalışmalarında sonuna gelinmiştir. İnşallah yakında uygulamaya geçeceğiz

Türkiye’nin geldiği yeri ve önündeki fırsatları görmemek için ülkeye husumetli olmak ya da kalbi ve ruhu kararmış olmak gerekir milletimizin akıl vicdan ahlak feraset sahibi her ferdi ülkemizin nereden nereye geldiğini gayet iyi biliyor.

Şimdi de vatandaşlarımıza diyoruz ki yaşadığımız sıkıntılar dünyanın ve onunla birlikte ülkemizin içinden geçtiği tarihi değişim ve dönüşüm sürecinin sancılar sabredersek azmi edersek devam edersek sağlam durursak bu yolun sonu Cumhuriyetimizi Kur’an Gazi Mustafa Kemal’in muasır medeniyet seviyesinin üstü diye tarif etti büyük ve güçlü Türkiye çıkıyor.

Geçmişte piyasa yönetim ve ekonomi sisteminin yeniden kurulduğu her dönemde ülkemizi siyasi istikrarsızlıkların sosyal kaosların ekonomik altında sürecin dışında tutmayı başarmışlardı.

Şu dönemde artık bu kısır döngüyü kırmak da herkesin 2023 kendine göre bir hesabı var ama unutulmamalıdır ki asıl olan milletin hesabıdır.

20 yıldır durmak yok yola devam diyerek milletimizin maziden atiye kurduğu köprüyü takdim ettik güçlendirdik. Artık bu mücadelelerin tüm bu fedakarlıkların karşılığını alma hasadına yapma neticesini görme vaktinin eşiğindeyiz.

Ülkemizi vesayetin zincirlerinden kurtardık, enflasyonu da yeneceğiz.Ülkemizi darbelerin utancından kurtardık. Hayat pahalılığının da üstesinden geleceğiz ülkemizi terör örgütlerinin pençesinden kurtardık. Çarşı pazardaki ateşi de söndüreceğiz.

Türkiye’ye bölgesinin ve dünyanın en güçlü itibarlı onunla devletlerinden biri haline getirdik.

İnsanımızın yüreğindeki sıkıntıların hepsini de çözeceğiz, Çünkü biz bu ülkeye güveniyoruz. Çünkü biz bu millete güveniyoruz. Çünkü biz kendinize güven içer karşınızda neyin olduğun bununla nasıl mücadele edeceğimizi nasıl sonuç alacağımızı gayet iyi biliyoruz.

Dünyada bölgesinde de  ne olup bittiğinden gelişmeleri nereye gittiğinden habersiz olanlar varsın masa sandalye sıra kavgası ile kendilerini dursunlar. Biz ülkemiz ve milletimiz için ne yapılması gerekiyorsa onun hazırlığını ve icrasını yürütmeye devam edeceğiz.

1. Dünya Harbi yani 600 yıllık bir Cihan Devleti’nin varlık yokluk savaşı sürerken Anadolu’daki Ermeniler yabancı devletlerin kışkırtması ve donanması ile isyan başlatıp Müslüman ahaliye saldırdılar ülkemizin dört bir yanında Ermeni çetelerin yaptığı katliamların sergiledikleri zalimlikleri hatıraları hala canlıdır.

Ermeni propagandası saçma sapan rakamlar ifade etse de Anadolu da hayatını kaybeden Ermenilerin kat ve kat fazlası Müslümanın bu çeteler tarafından hunharca şehit edildiği bir gerçektir.

Elbette inancı ve kökeni ne olursa olsun tek bir masum canın tekbir silver insanın bile öldürülmesi bu anlayışta 1. Dünya Savaşı’nın zorlu şartlarında hayatını kaybetmiş olan Osmanlı Ermenileri için üzüntülerimizi ve tavsiyelerinizi bildirmeyi insani bir vazife olarak görüyoruz.

Tarihçilerin yapması gereken bir Tartışmanın ülke içinde ve dışında siyasi çekişmelerin mezesi haline dönüştürülmesine de asla rıza göstermedik göstermeyeceğiz.

Bu istismarı yeltelenenlerin her şeyden önce 1. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden Türk Ermeni ve diğer tüm milletlerden milyonlarca masum insanın hatırasına saygısızlık ettiğini düşünüyoruz. Çeşitli ülkelerin yönetimleri ve parlamentolar tarafından tanınan Ermeni iddialarına ilişkin ifadelerin bizim nezdimizde hiçbir hükmü yoktur.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın açıklamasını da bu şekilde görüyor ve tamamı yalan yanlış üzerine kurulu olduğu için üzerinde durmaya değer bile bulmuyorum.

Sayın Biden önce Ermenilerle olan bu tarihi gayet iyi öğrenmesi lazım bilmesi lazım. Bunları bilmeden kalkıp da Türkiye’ye meydan okumaya kalkmasını bizim bağışlamamız mümkün değildir.

Türk ve Ermeni halkları arasındaki düşmanlığa tahrik etmek için sergilenen bu riyakarlığın en büyük zararlı Ermeni toplumunun gördüğünüde unutulmamalıdır.

Ülkemizde yaşayan Ermeni Vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin de bu istismar siyasetinden rahatsız olduklarını biliyoruz

Geçtiğimiz aylarda meclisteki grubunun bir diğer üyesinin teröristin biriyle yakın ilişkisinin ortaya çıkması sebebiyle milletvekilliği düşürülen asılsız Ermeni iddialarının bayraktarlığını soyunarak adeta ısrarla bu ülkenin partisi olmak istemediğini söylemektedir.

Boyu kadar tüfeği eline vermek suretiyle Kandil’e taşıyan teröristleri ne ile ifade edeceksiniz.?

Diyarbakır annelerinin kaçırılan yavrularının o hüsnünü neyle izah edeceksiniz utanmadan sıkılmadan parlamentonun kürsüsünde hala kalkıpta ya diğer siyasi partileri suçlamaya kalkan bu müptezelleri ne ile izah edeceksin.?

En başta da dedeleri ve nineleri Ermeni çetelerince alçakça şehit edilen Kürt kardeşlerimiz yapacaktır, yapmalıdır.

Türküyle Kürdüyle Lazıyla çerkeziyle arabayla boşluğa ile ve diğer tüm unsurlarıyla bu milletin fertlerinin canına namusuna geleceğine kasteden vatan topraklarını kirleten herkesi de ülkemizden milletimizden özür dilemeye davet ediyoruz.

Aziz milletim Türkiye’nin güvenliğini sınırları dışında başladığı anlayışı ile yürüttüğümüz operasyonlarımıza devam ediyoruz. Bu operasyonlar güney sınırlarımızın tamamını hiçbir teröristin ülkemize yazamayacağı ülkemizden kaçamayacağı şekilde kontrol altına alana kadar sürecektir.

Neredeyse 40 yıldır terör örgütünün üstlenme barınma eğitim lojistik amacıyla kullandığı dağları, mağaraları, vadilerin hepsini de bir yer huzur ve güven yuvası haline getirmekte kararlıyız.

Operasyonuna katılan askerlerimize başarılar diliyorum. Kazaları mübarek olsun. Rabbim hepsini korusun, esirgesin operasyon sırasında şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı ailelerine sabırlar diliyorum.

Sadece 2022 yılında sol operasyonlar da dahil olmak üzere güney sınırlarımızda etkisiz hale getirilen sayısı bini  bulmuş hiçbiri şehidimizin kanı yerde bırakılmamış ülkemize yönelik hiçbir saldırı cevapsız kalmamıştır.

Pençe-Kilit Operasyonu’nun amacı da zat bölgesini teröristlerden tümüyle temizlemektir. Öylece sınır hattı boyunca kontrolü sağlanacaktır.

Ülkemize yaptığı son operasyonda Birleşmiş Milletler sözleşmesinden komşularımızla olan ikili anlaşmalar ımıza kadar tamamen uluslararası hukuka uygun şekilde icra edilmektedir.

Türkiye Irak topraklarında üstlenen terör örgütü mensuplarının tepesine bindikçe ve onun kıpırdayamaz hale getirdikçe Suriye tarafında da birtakım hareketlenmeler olduğunu görüyoruz.

Türkiye kendi güvenliğini sağlamak için gerekeni yapma gücüne iradesine ve kararlılığına sahiptir. Sınırlarımız dibinde bir terör koridoru oluşturulmasına asla izin vermeyeceğimizi er veya geç bu kirli ve kanlı oyunu bozacağızımızı bir kez daha tekrarlamak istiyorum.

Bölgemizdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Rusya-Ukrayna savaşının suhuletle sonuçlanması için hem taraflar hem de diğer kurumlar nezdinde girişimlerimiz i görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

İstanbul sürecini liderler düzeyine taşıyarak savaşın bitirecek imzalarının atılmasını sağlamaktadır.

Geçtiğimiz günlerde Sayın Zelenski ile de bir telefon görüşmesi yaptık, yarın da Sayın Putin’le yine bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğim.

İnsani yardımlar konusunda üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz.

Havalimanımız kendi vatandaşlarımıza sağladığı kolaylıklar yanında bölge ülkeleri ile aramızdaki siyasi sosyal ve ekonomik bağlantıyla güçlendirecektir.

Bayburt ve Gümüşhane havalimanı da süratle devam ediyor. İnşallah onu da en kısa zamanda bitireceğiz. Bu arada Yozgat havalimanını da en kısa alı bitireceğiz onu da ülkemize milletimize kazandıracağız.

Rize Artvin Türkiye’nin İnşallah 57. havalimanı olacaktır. Böylece deniz doldurularak inşa edilen dünyadaki  5’incisi Rize Artvin Havalimanı olacaktır.

Bu havalimanımız gerçekten bölgesi ve ülkemiz için bir gurur abidesidir. Terminal binası ile 36 metre yüksekliğe sahip çay bardağından esinlenerek tasarlanan kulesi de havalimanımıza ayrı bir hava katmaktadır. Tabii burada Rize çayını tüm dünyaya tanıtmak, çayın bahçeden bardağı kadar ki yolculuğunu bölgedeki tarihi ve etkileri ile birlikte anlatmak üzere bu havalimanımız gerçekten bölgesi ve ülkemiz için bir gurur abidesidir.

Rize çayını tüm dünyaya tanıtmak, çayın bahçeden bardağı kadar ki yolculuğunu bölgedeki tarihi ve etkileri ile birlikte anlatmak üzere bir de çay müzesi yer alacaktır Rize Artvin Havalimanımızın şimdiden ülkemize milletimize bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.

Bir diğer müjdemizde de ülkemizi uzay yarışında bir adım daha öteye taşıyacak yerli ve milli imkanlarla geliştirip ürettiğimiz imece uydumuzun fırlatılış tarihi ile ilgilidir. Dünyanın dört bir yanından yüksek çözünürlüklü görüntü sağlayacak İMECE gözlem uydumuzun uzay yolculuğu 15 Ocak 2023’te başlayacak.

Bir müjdemizde çiftcilerimize, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında son 16 yılda 15 bin 636 proje 4,1 milyar lira hibe desteği vererek 115 bin 300 kişilik istihdam sağladık.

Ayrıca 262 bin çiftçimizin makine-ekipman alın projesine de toplam 1 milyar lira hibe desteğinde bulunduk.

2022 yılı için makina ekipman alımı ve kırsal altyapı yatırımları için de 32 bin 572 çiftçimiz ile tarıma dayalı yatırımlara için 418 girişimci mize toplamda 1,1 milyar lira hibe desteği sağlayacağız.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin