featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman’da

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karamanda toplu açılış törenlerine katıldı.

Erdoğan’ın konuşmasında satır başları:

Biraz önce Konya’dan hızlı trene bindik Karamana ulaştık Şimdi de burada Konya Karaman hızlı tren hattı ile şehrimize kazandırdığımız diğer eserlerin toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz.

Yatırım bedeli 1 milyar 390milyon TL olan 102 km Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı ülkemize hayırlı olsun.

Bir zamanlar batıda yüksek hızlı trenleri binerdik derdik ki yarın bize de bunları aynen yapmayı nasip eyle Rabbim nasip eyledi.

Biz azmettik Allaha tevekkül ettik başardık.

Karaman’dan Niğde Ulukışla Mersin Adana Osmaniye üzerinden Gaziantep’e kadar uzanacak demiryolu hattımız etap etap inşa ediliyoruz.

Ankara Sivas hızlı tren hattının deneme sürüşleri başladı. İnşallah en kısa sürede onu da açıyoruz. Bir hat da önce Erzincan’a ardından Erzurum’a daha sonra da Kars’a kadar uzatarak uluslararası bir güzergah haline dönüştüreceğiz.

İnşası süren Halkalı Kapıkule hızlı tren hattı bilhassa ihracatımız için çok önemli.

Bursa’yı da Bilecik üzerinden yüksek hızlı tren hatlarına bağlıyoruz.

Çalışmalarımız sürüyor, durmak yok. Görüldüğü gibi ülkemizi demir ağlarla örmeye devam ediyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından çeşitli ilçelerimizde tamamlanan yurtları, spor salonlarını, gençlik merkezini de buradan hizmete açıyoruz.

Toplu Konut İdaremiz tarafından inşa edilen Kırbağı Mahallesi’ndeki 515 konutu altyapısı ve çevre düzenlemeleri ile birlikte buradan resmen hizmete alıyoruz.

MHP’li başkanlarımız tarafından yönetilen Karaman belediyemizin yol düzenleme ve asfalt, Ayrancı belediyemizin hizmet binası, atık su arıtma tesisi, yürüyüş yolu, Güneyyurt belediyemizin içme suyu projelerinin açılışlarını da buradan gerçekleştiriyoruz.

Özel sektör tarafından şehrimize kazandırılan 6 tesisimizin açılışıyla beraber toplam yatırım bedeli 2 milyar 311 liralık eser ve hizmeti kazandırmış olacağız.

Hükümete geldiğimizde 10 bin 959 kilometre ile devraldığımız mevcut hatların tamamını neredeyse sıfırdan yapılmışçasına yeniledik.

Biz elimiz boş gelmedik, elimiz dolu dolu geldik.

Bizim vizyonumuz, evlatlarımıza gururla sahip çıkacakları bir Türkiye bırakmaktır.

İnsanımızın refah düzeyini Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine getirdik.

Bizim siyasetimiz, eser ve hizmet siyasetidir.

Bizim hedefimiz Türkiyemizin 10 gelişmiş ekonominin içine girmesidir.

Geçmişte tek parti yönetimiyle önümüzü kestiler, vesayet, darbelerle ayağımıza prangalar vurdular.

AK Parti’nin 20 yıla yaklaşan kesintisiz iktidarı döneminde biz bunların her biriyle teker teker yüzleştik. Allah’ın yardımı milletimizin desteğiyle mücadele ettik  Hepsinden de alnımızın akıyla çıktık. Siz destek verdiniz, siz yanımızda durdunuz, sağ olun…

Şimdi buradan Ankara’ya yüksek hızlı trenle gideceksiniz.

Milletimizin hak ve özgürlük alanlarını da gerçekleştirdik. İnsanımıza refah düzeyini tarihinin en üst seviyede getirdik.

Ulaşımdan enerjiye sanayiden ticarete her alanda çağ atlatacak yatırımlarla ülkemizi Türkiye’nin hizmet altyapısını en geçmişini eksiklerini telafi edecek hem de bizi hedeflerimize yaklaştıracak şekilde geliştirdik.

AK Parti öncesi Türkiye ile bugünkü Türkiye’yi mukayesesini yapan herkes bu gerçekleri görecek kabul edecektir.  Bırakın nankörleri!

Siz bakmayın eski Türkiye özlemcilerinin çıkardıkları gürültülere aslında ne olduğunu en iyi onlar biliyor.

İktidar ümitleriyle ülkeyi yeninden siyasi sosyal kaos günlerine döndürmeye bağlamalarının sebebi budur.

Tabi ülkemizde böyle bir siyaset muhalefet anlayışı var.

Erciyes Üniversitesi aşı üretiyor icat ediyor. Tabipler Birliği böyle bir şey yok diyorlar.

Biz bay Kemal’in Savaş Ay’ın programında gösterdiği gibi o rezil hastanelere vatandaşlarımızı mahkum etmedik.

Ah bu sahtekarlar ah hastanelerde rehin kalan vatandaşlarımın haklarını bir kez savunmadılar.

Şehir hastaneleri sizin geçmişsinizde var mı? Biz  yaptık.

2023’te büyük ve güçlü Türkiye’nin yükselişinin müjdesini verirken bu çarpık zihniyeti de tarihin tozlu raflarına havale edeceğiz.

Gençleriyle kadınlarıyla işçileriyle esnafıyla milletimizin her bir ferdine bu gerçekleri anlatacağız. Kimin ülkenin ve milletin aydınlık geleceği için gecesini gündüzüne kattığını kimin ülkenin ve milletin felaketinden medet umduğunu herkese göstereceğiz.

Terör örgütünün aparatı olan partiyi ülkenin başına bela etmeye çalışanların riyakarlığını anlatacağız.

İstanbul’da CHP Belediyesi ne yapıyor anlaşma yapmışlar ve ne yazık ki terör örgütünün aparatları olarak da bunlar İstanbul Büyükşehir Belediyesinde istihdam ediliyor aynısı Ankara’da yapmışlar.

Dün gezi olaylarındaki meselenin ağaç olmadığı  17-25 Aralık kumpasındaki meselenin adalet olmadığını  6-8 Ekim olaylarındaki meselenin Kobani olmadığı artık şüpheye mahal bırakmayacak kadar kesinleşmiştir.

Bütün bunlar ülkemizin bütünlüğü milletimizin birliğini devletimizin gücünü parçalayarak vatan topraklarında ve bölgemizde kurulmaya çalışılan  tezgahın yolunu açma gayesidir.

Bölgemizdeki pek çok ülkede başarıyla uygulanan bu senaryo Türkiye’de milletimizin dirayetine ferasetine cesaretine çarparak paramparça  oldu.

Tek devlet diyerek  vatan toprakları üzerinde 2200 yılı aşkın bir maziye sahip devlet geleneğimizin son halkası Türkiye Cumhuriyeti’nden başka bir yapıya müsaade etmeyeceğimizi gösterdik.

Hedefimiz 2023 ardından 2053 ve bu 20 yıllık birikimi evelallah kimseye kaptırmayacağız.

Salgın döneminde gelişmiş ülkeler başta olmak üzere tüm dünyada yaşanan sıkıntılar Türkiye’nin sahip olduğu imkanların önemini bir kez daha göstermiştir.

Ülkemizi ekonomide bir sıçramanın vesilesi haline dönüştürecek adımlar attık.

8-9 yıldır ülkemizin yaşadığı her saldırının ekonomik bir boyutu var. Maruz kaldığımız ise açık nice ambargolara nice oyunlara rağmen yolumuzda yürümeye devam ettik. 2018’den itibaren ekonomimiz doğrudan hedef alınmaya başladı.

20 Aralık’ta ne yaptık? Aralıkta da kurlar ne oldu? Aşağı inmeye başladı. Siz bizim yanımızda olduğunuz müddetçe evelallah durmak yok yola devam.

Siyasi muhalefet adına bu kirli senaryoya gönüllü figüranlık yapanların gavurun kılıcını çalarların yeminli Türkiye düşmanlarının değirmenlerine su taşıyanlarının bu süreçte sergiledikleri çirkin niyeti ben sizlerin takdirine bırakıyorum.

20 Aralık bir dönüm noktası oldu. Açıkladığımız tedbir paketlerini hemen ardından hayata geçirdik.

Fahiş fiyat artışları enflasyon yüzünden vatandaşımızın canının yandığını da biliyoruz.

Kurdaki müsilajı temizlediğimiz gibi enflasyondaki müsilajı da temizleyeceğiz.

İnşallah kısa bir süre içinde tüm bu karmaşayı bir düzene sokmuş dengesizlikleri ortadan kaldırmış ülkemizin yatırım istihdam üretim ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme hedefine odaklanmasını sağlamış olacağız.

Biz eserlerimizle konuşuyoruz ve bizim eserleriz ispatlanmıştır. Son 20 yılda Karaman’a 20 milyar lira tutarında yatırım yaptık.

Karamanlı çiftçi kardeşlerimize bugüne kadar 1,2 milyar liralık tarımsal destek ödemesi yaptık.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Projesi tamamlanarak sanayicilerimizin hizmetine sunulacak.

Sizlerde görüyorsunuz her ilimize üniversite açıyoruz. Ülkemizin dört bir köşesini bölünmüş yollarla otoyollarla köprülerle tünellerle havalimanları ile bir anahatları ile birbirine bağlıyoruz.

2021’de 2000000 işsize iş sağladık.

Bay Kemal sen tankların arasından gidebilirsin. Biz ise milletimizle buluşuruz biz milletimizle beraber olduk.

Terörün kökünü kazıdık. İstiyorlar ki felaketler olsun. Biz işte tüm bunlarla bu habis zihniyetle çarpışa çarpışa bu günlere geldik.  Allah’ın izniyle bugün yaşadığımız sıkıntıları da en kısa sürede aşarak ülkemizi dünyada hak ettiği yere milletimiz hak ettiği refah kavuşturacağız.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman’da

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin