featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Mikati ile ortak basın toplantısı düzenledi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Mikati ile ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Lübnan’la derin tarihi, kültürel ve beşeri bağlara sahibiz.

Lübnan’la tarihi, kültürel beşeri bağlara sahibiz. Sayın Başbakan bu ziyareti Lübnan halkının beşeri, kültürel zenginliğini yaşatan çok geniş bir heyetle gerçekleştiriyor.

Biz de Türkiye olarak, Lübnan’la işbirliğini dayanışmamızı güçlendirmek istiyoruz. Değerli dostumla Lübnan’a nasıl katkı sağlayabileceğimizi, hangi adımları atabileceğimizi istişare ettik.

Geçen Ağustos ayında Akkar’da yaşanan patlamanın ardından Lübnan’lı kardeşlerin yanına koşan ilk ülke olduk. Sayın Başbakanla görüşmelerimizde dün olduğu gibi yarın da yanında olmayı sürdüreceğimizin altını çizdim.

Yalnızca geçtiğimiz sene 34 Lübnanlı öğrenci Türkiye burslarından faydalandı. Bu sayının daha da artırılması için iş birliğine hazırız.

Kamu hizmetlerinin dijital dönüşümü noktasında hazır olduğumuzu belirttim. Ticaret hacmimiz 1,8 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bu rakamı daha yukarılara taşımak amacıyla atacağımız adımları ele aldık. Ayrıca karma ekonomik toplantımızı da en kısa sürede düzenleme noktasında mutabık kaldık. Biz de Lübnan’dan ithal ettiğimiz ürünleri bu kapsamda çeşitlendirmeyi hedefliyoruz.

Beyrut Limanı’nın inşası dahil önemli projelerde yer alabileceğimizi ifade ettim. TİKA’nın yanı sıra Türk Kızılay, sivil toplum örgütlerimizle Lübnan’a insanı yardımlarımızı sürdürmekte kararlıyız.

Türk Hava Yolları, Lübnan’a daha fazla turist gelmesini teşvik amacıyla 1 Aralık-28 Şubat dönemi için Beyrut varışlı tüm uçuşlarında yüzde 20 indirim yaptı.

Turizm alanında daha fazla iş birliğine açığız. THY Lübnan’a daha fazla hizmet gelmesi amacıyla Beyrut varışlı tüm uçuşlarında indirim yaptı. Mayıs ayına kadar sürecek benzer bir kampanya için de THY çalışıyor.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Mikati ile ortak basın toplantısı düzenledi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin