featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Saraylar İslam Medeniyetleri Müzesi Açılış Töreni’ne katıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Saraylar İslam Medeniyetleri Müzesi Açılış Töreni’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Saraylar İslam Medeniyetleri Müzesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Ülkemize, milletimize, kültür ve sanat hayatına hayırlı olamsını diliyorum. Böyle müstesna bir ayın içerisinde maşallah, bu kitap fuarlarıyla birlikte bir de Büyük Çamlıca Camimizin altında inşallah müzemizi de açıyoruz.Bu müzede senede bir bazen iki kez elimizdeki tüm objeler sergilenecek ve milletimize tamamiyle bu objeler onların hizmetinde olacak..

Türkiye Diyanet Vakfımız tarafından düzenlenen kitap ve kültür fuarlarının 39’uncusunun hayırlı olmasını diliyorum. Bu yıl Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camii, İstanbul’da Fatih Camii ve Büyük Çamlıca Camii’nde açılan kitap ve kültür fuarlarını Ramazan ayının bereketlerinden biri olarak görüyorum.

Salgın sebebiyle 2 yıldır ara verilen fuarlarımızın bu yıl yeniden başlamış olmasından memnuniyet duyuyorum.

Bu müzede senede 1-2 kez elimizdeki tüm objeler sergilenecek ve milletimizin hizmetinde olacak.

Tarihimzide 50-60 yıllık hayatlarına 500’e yakın eser sığdıran abidevi isimler vardır. En büyük vasfı fetihler yapmak olan ecdadın, Kalem kılıçtan keskindir sözü okumaya verdiği önemi gösterir.

Uzunca bir süre devam eden Türkiye’nin geri kalmışlığı yoklıklarla ilgili değildi. İnsanların kılıklarına, kıyafetlerine ibadetlerine takılanlar, milletimizin bizi biz yapan mirasına sırt dönmüştü. Milletimizin diğer alanlara birlikte okuma-yazma konusunda da önü açıldı.Mesela 2000 yılında kitap sayısı 9 bini bulmazken, geçtiğimiz yıl bu sayı 187 bine çıkmıştır. Türkiye diyanet vakfımızın 1983 yılı Ramazanı’ndan beri gerçekleştiriği bu fuar için tebrik ediyorum.

Rabb’im inşallah daha nice cuma bayramlarında bizleri bir arada yaşamayı, bir arada cuma bayramlarımızı tesit etmeyi nasip etsin. Malum dünyadaki gelişmeler ortada. Bütün bu gelişmelerle birlikte, tabii bize düşen farklı bir durum söz konusu; o da bizim bir olmamız lazım, beraber olmamız lazım, kardeş olmamız lazım ve birbirimizi de sadece ve sadece Allah için sevmemiz lazım..

İslam Medeniyeti Müzesi olarak camimizin külliyesi içinde senede bir veya iki kere elimizdeki çok önemli objeleri inşallah burada sergileyeceğiz. Burada Topkapı Müzesi olsun, değişik yerlerdeki bu eserler aynı zamanda Büyük Çamlıca Camimizin müze kısmında tüm Müslümanların hizmetinde olacaktır..

İnsanların kılık kıyafetlerine, ibadetlerine takılıp kalanlar milletimizin asıl mirasına sırt dönmüştür. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum kalın sağlıcakla.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Saraylar İslam Medeniyetleri Müzesi Açılış Töreni’ne katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin