featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Mezuniyet Töreni’nde konuştu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Mezuniyet Töreni’nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Mezuniyet Töreni’nde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bugün mezun olan 14’ü dost ve kardeş ülkelerden olmak üzeri 193 subayımızın da ordularımızın personel niteliğini güçlendirdiğimize inanıyorum. Mezun subaylarımıza görev yerlerinde başarılar diliyorum

Kuruluşundan bugüne gelişerek başarılı bir çizgide ilerleyen Milli Savunma Üniversitemizin yönetimini tebrik ediyorum.

Profesyonel askeri eğitim öğretim kurumlarımız tarihimizin en alçak örgüt tarafından ele geçirilmişti. Tüm askeri eğitim öğretim kurumlarımızı tek çatı altında topladık. Hem dünyadaki örneklerine hem de ihtiyaçlara uygun, modern bir öğretim sistemi oluşturduk.

Birileri TSK’nın kendini toparlayamamağı beklentisiyle ellerini ovuştururken biz yeni sistemi hizmete aldık. Personel eksiğini tamamlayarak hevesleri kursaklarda bıraktık. Kahraman ordumuz sınır ötesi harekatlarıyla dimdik ayakta durduğunu ispatlamıştır.

1800’lü yıllar boyunca parça parça kopartılan vatan topraklarını tamamen zapt etmek isteyenlere Çanakkale’de unutmayacakları ders vermiştik. Anadolu’yu paylaşamaya çalışanları kovup Türkiye’yi kurarak binlerce yıllık tarihimizde yeni bir sayfa açmıştık.

İstiklal ve istikbal mücadelemiz devam etti. Asırlık kayıpların yükünü omuzlayan Anadolu’yu yeni atılımın kaynağı haline getiren milletimiz diğer yandan değerlerini koruma mücadelesi veriyordu. Gazi Mustafa Kemal’in ülkemizi muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkarma vasiyeti hakkıyla yerine getirilemedi. Her demokrasi ve kalkınma hamlemizin önü kesildi. Bizim başımızı yerden kaldırmamak için çok çalıştılar. Bu tablodan ordumuz da nasibini almıştır.

Türkiye Kıbrıs Barış Harekatı’na kadar ordusunun durumunu görme imkanı bulamamıştır. Efes tatbikatına dünyadan 39 ülke katıldı. Başarılı bir Efes tatbikatı ile dünyada gayet güzel ders verdik. Türkiye küllerinden kalkan bir millet olarak her an her yerde her türlü zafere hazırdır. Bunu Azerbaycan’da, Libya’da gösterdik. Bundan sonra nerede, nasıl olursa olsun göstermeye hazırız.

Kıbrıs harekatı ve sonrasında maruz kaldığımız ambargolar bizi bu acı gerçeklerle yüzleştirmiştir. Gereken altyapıların kurulması ve dönüşümlerin gerçekleştirilmesi hep engellenmiştir. Şu anda dün NATO görüşmelerinde herkesin aynen ifade ettikleri gibi Türkiye terörle mücadelede hakkı teslim edilmesi gereken bir ülkedir. Biz bu terörle mücadelemizi sıfırı tüketene kadar sürdüreceğiz.

Hükümete geldiğimizde önce gerçek fotoğrafı görmek için epeyce uğraşmak zorunda kaldık. Bürokratik vesayetin çektiği perdeleri aralamak öyle kolay değildi. Bu safhaya geldiğimizde dehşete kapıldık, kolları sıvadık. Savunma sanayimize özel bir yer verdik. Bilime, araştırma-geliştirme, üretime dayalı savunma sanayi projelerini himayemize aldık. Attığımız her adımda önümüzün kesilmeye çalışılmasını anlıyorduk ama içeridekileri çözmekte zorlanıyorduk.

Emniyet-yargı darbe girişimiyle sivil bürokraside maruz kaldığımız sabotajların, 15 Temmuz’da da askeri engelleme çabalarının nedeni ortaya çıktı. Ülkemizin önündeki taşları, mayınları da temizlemiştir. Türkiye tüm önemli başarılarını bu temizliğin ardından hızlandırmış ve gerçekleştirmiştir.

Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında en büyük desteği ordumuzun başarılı harekatlarından alıyoruz. Malazgirt’ten bugüne bu toprakların vatanımız olarak kalması için tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Sınırlarımız ve ötesinde vazife başında olan askerlerimizin alınlarından öpüyorum.

Kısa bir süre önce nefes tatbikatı gerçekleştirdik, başta ABD olmak üzere 39 ülke katıldı, tatbikat başarılı oldu.

Geçtiğimiz günlerde, katıldığımız NATO Zirvesi’nde müttefiklerimizle küresel ve bölgesel güvenlik meselelerini görüştük. NATO, kuruluşundan bugüne 70 çeşitli tartışmaların odağında yer almasına rağmen dünyanın en önemli, etkin, kapsamlı güvenlik teşkilatıdır. Türkiye teşkilata verdiği katkılarla seçkin konumda yer almıştır.

NATO kuruluşundan bu yana dünyanın en önemli kapsamlı güvenlik teşkilatıdır. Türkiye NATO’da seçkin bir yer almıştır. Ancak son zamanlarda müttefiklerin Türkiye’nin terörle mücadelesinde destek vermediklerini görüyoruz. Ancak kendi güvenliğimizi sağlayabilecek kabiliyette olduğumuz için bunu fazla önemsemedik. Son dönemde NATO içindeki bazı ülkelerin Türkiye’nin terörle mücadelesine yeterince destek vermediği açıktır.

Üyelik için başvuru yapan ülkelerin şartlarımızı kabul etmesi ve bunu yazılı belgeye dökmesi bir ilerlemedir. Ancak bu iki ülke henüz üye olmamıştır. Sadece üyelik için davet almışlardır.

Bu eksikliği çok önemsemedik.Ancak milli çıkarlarımız açısından bu hassasiyetlere uygun tavır göstermemiz kusura bakmasınlar gayet tabiidir.

Şartları yerine getirirlerse bizde üstümüze düşeni yaparız. Şayet bu konuda oyalama riyakarlık emaresi görürsek en başa döneceğimizi belirttik.

Atacağımız her adımı çok önceden söyledik. Söylediklerimizden başka bir şey yapmadık.

Yunanistan kullanılarak dikkatimizi dağıtma gayretlerinin farkındayız. Bizim hava alanlarımızı, sahalarımızı tahrik ederek üzerimize gelenlere bizler de Hava Kuvvetlerimiz başta olmak üzere gereken dersi verdi, vermeye devam edeceğiz. Ege’deki haklarımızdan taviz vermeden Batı’daki kara, deniz, hava sınırlarımızı koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Birilerinin eteğinin altına saklanarak kabadayılığa yeltenen Yunanistan yönetimine bölgemizdeki gelişmelerden ve bir asır önceden ibret almasını tavsiye ediyoruz.

Ege’deki komşumuzun bizimle mütenasip konumda yer almadığı gerçektir. Yunanistan konusu hak ettiği yere sahiptir. Yunanistan halkının, kendileri için felaketle bitecek macera peşinde koşacak yönetimlerine demokratik yollarla cevabı vereceklerini ümit ediyorum. Yaklaşan Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Mezuniyet Töreni’nde konuştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin