featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pirinkayalar Tüneli Açılış Töreni’ne katıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pirinkayalar Tüneli Açılış Töreni’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pirinkayalar Tüneli Açılış Töreni’ne canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Ülkemize yılda sağlayacağı 18 milyona yakın tasarrufun yanında karbon salınımını 230 ton azaltacak bu tünel, çevrenin korunmasına da katkı sağlayacak.

Yüksek turizm potansiyeline sahip Erzurum ile Artvin illerimiz arasındaki ulaşımın bu tünelle kolaylaşması beraberinde yeni fırsatları da getirecektir.

Erzurum ve Artvin havalimanları ile Artvin Limanı’nı birbirleri ile entegre edecek bu tünel, her iki şehir üzerinden Kafkasya’ya yönelen transit trafiğini rahatlatacaktır.

Tünelin ülkemize ve bölgemize kazandırılmasında emeği geçen kurumlarımızı yüklenici firmalarımızı mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum.

Geçtiğimiz 19 yılda en çok yatırım yaptığımız alanlardan biri de malum ulaştırma. Ülkemizin bölünmüş yol uzunluğunu 6.100 kilometreden 28.473 kilometreye çıkarttık.

Ülkemizde ne aşılmaz dağlar ne geçilmez vadiler ne geçit vermez Irmakları geride bıraktık. Yıllardır yatırım yapılmayan 12800 kilometrelik demiryolu ayağımızı neredeyse tamamını sıfırdan yaptık.

Havalimanlarımız sayısını 56’ya çıkartarak ülkemizin her köşesini bu hizmete kavuşturduk. Ülkemizin çeşitli kıyılarında inşa ettiğimiz genişlettiğimiz dev limanlarla dış ticarete hazır hale getirdik.

Aynı şekilde eğitimden sağlığa enerjiden haberleşmeye diğer tüm alanlarda da benzer yatırımlarla ülkemizin çevresini değiştirdik.

Hamdolsun bugün Türkiye gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında hem en kapsamlı hem en yeni alt yapısıyla ön plana çıkmaktadır.

Hedefimiz ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirerek küresel yönetim sisteminde daha etkili söz sahibi kılmaktır.

Sağlıkta yaptığımız yatırımların anlamını ve önemini salgın döneminde hep birlikte yaşayarak gördük.

Geçtiğimiz 19 yılda 3,5 trilyon dolar harcayarak kurduğumuz bu alt yapının hakkını vereceğiz.

Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmakla kalmayacak yeni nesillere emanet edeceğimiz 2053 vizyonunun temellerini de güçlü bir şekilde atacağız.

Türkiye’nin aydınlık geleceğine uzanan kutlu yürüyüşün yeni bir adımını atıyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pirinkayalar Tüneli Açılış Töreni’ne katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin