featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlık çalışanlarıyla iftar programında konuştu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlık çalışanlarıyla iftar programında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sağlık çalışanlarıyla iftar programında konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bugünkü Iftar soframızı sağlık teşkilatımız farklı kademlerinde görev yapan siz kardeşlerimizle paylaşmanın bahtiyarlığı içerisindeyim.

Sağlıkçılarımız son iki yılımıza damgasını vuran Koronavirüs sürecinde gerçekten meşakkatli, son derece sancılı günler geçirdiler. Haftalarca evlerine gidemeyin, çocuklarının yüzlerini göremeyen kardeşlerimiz oldu. Yine bu dönemde Murat Dilmener, Cemil Taşçıoğlu gibi pek çok bilim insanımızı kaybettik. Vazife esnasında kaybettiğimiz tüm kardeşlerime rahmet diliyorum.

Milletimiz sağlık çalışanlarının fedakarlıkalrını unutmayacak. Toplam 25 bin 298 yataklı 19 şehir hastanemiz insan hayatının söz konusu olduğu bu dönemde çok önemli roller üstlendi.  Yurt içinde ve yurt dışında fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarına sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum. Sağlıkçılarımız salgın döneminde sancılı günler geçirdi.

Muhalefetin engellemek için uğraştığı tesisler dünyada örnek alınan kurumlar haline dönüştü.

Salgın Kanuni Sultan Süleyman’ın, “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat” sözündeki o derin hikmeti, dünyada sağlıktan daha büyük bir mutluluk olamayacağını gerçeğini bir kez daha göstermişti.

Sayıları 1 milyon 300 bini bulan sağlık ordumuzun her bir mensubuna şükranlarımı sunuyorum. Fedakarca çalışan, çaba gösteren tüm sağlık çalışanlarımıza sevgilerimizi gönderiyorum.

Son 20 yılda sağlığa yaptığımız yatırımların karşılığını 2 yılda katbekat alma fırsatı bulduk. 19 şehir hastanemiz salgın döneminde kritik roller üstlendi. Dünyada örnek alınan kurumlar haline dönüştü.

Salgın döneminde 16 bin 159 yataklı sağlık tesisin inşaatını tamamlayarak büyük bir başarıya imza attık. İsraf denerek eleştirilen sağlık projelerimiz on binlerce vatandaşımızın hayatını kurtarmayı sağladı.

Salgına karşı son 2 yıldır yürüttüğümüz mücadeleyi zaferle taçlandırmakta kararlıyız. Kendi aşımızı süratle geliştirerek dünyadaki konumumuzu perçinledik. Yerli aşımız Turkovac dünyada milyonlarca kişiye de şifa oluyor.Uzmanlar mevcut tabloyu pandemi değil, endemi diye tanımlıyor. Sağlıkta şiddetin önlenmesi için çalışmalar devam ediyor.

Bunun için sağlık personelimizin vazifelerini herhangi bir endişe taşımadan yerine getirebilmelerine büyük önem veriyoruz.

İnşallah önümüzdeki günlerde bilim kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda alınacak kararları milletimizle paylaşacağız. Sağlık çalışanlarının mali haklarıyla ilgili iyileştirmelerin neticesini en kısa sürede paylaşacağız.

Modern hastaneler, sağlık hizmetlerinin sunumunda önemlidir vazgeçilmezdir ama asli unsur sağlık personelidir. Sağlık çalışanlarımızın vazifelerini bir endişe taşımayan yerine getirebilmelerini önemsiyoruz. 14 Mart Tıp Bayramı’nda sizinle paylaştığımız tüm müjdelerimiz ile çalışmalar devam ediyor.

Sağlıkta şiddetin önlenmesi için çalışmalar devam ediyor. Komisyon aşaması biten bu teklif bayramdan sonra Genel kurula gelerek milletvekillerimizin takdiri ile kanunlaşacak. İkinci müjdemiz. Mesleki sorumluluk kuruluydu. Şiddet ile aynı kanun teklifi kapsamındaki bu düzenleme de bayram sonrası genel kurula gelecek. 3. müjdemiz mali haklar ile ilgili iyileştirmelerdi. Bakanlıklarımız mali iyileştirmeler konusunu çalışıyor. En kısa zamanda neticelerini sizlerle paylaşacağız.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlık çalışanlarıyla iftar programında konuştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin