featured

DATÜB Heyeti Ahlat’ta birtakım incelemelerde bulundu.

DATÜB Heyeti Ahlat'ta birtakım incelemelerde bulundu.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Ahıska Türkleri Birliği – DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar ve DATÜB Yönetim Kurulu üyesi, Ukrayna Temsilciliği Başkanı Murat Resuloğlu’dan oluşan heyet iki günlük Ahlat ziyareti sırasında Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl ve #Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban ile toplantı gerçekleştirdi. 

İlçe yetkilileri ile yapılan toplantıda Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Türkiye’ye tahliye edilen ve #Elazığ’a yerleştirilen Ahıskalı Türklerden ilk etapta Ahlat’a getirilecek 218 ailenin iş istihdamı ile ilgili yapılabilecek çalışmalar üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. 

10 Aralık 2023 tarihinde ise DATÜB heyeti Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl ile birlikte Ahıskalılar için yapılan konutların bulunduğu alanı gezerek evlerin son durumunu yerinde gördüler.

DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar yaptığı açıklamada, konutların altyapısının tamamlandığını, evlerin içlerinin donanımının ise en kısa zamanda yapılarak teslim edileceğini bildirdi. 

Uçar, ikinci etapta Elazığ’daki konteyner kentinden Ahlat’a getirilecek aileler için yapılacak evlerin yerinde de inceleme yaptıklarını ve 11 Aralık 2023 tarihinde Elazığ’da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin de katılımı ile 218 ailenin evleri için noter huzurunda çekilecek kura töreni için Elazığ’a yola çıktıkları bilgisini paylaştı. 

Ahıskalı Türklere en zor zamanlarda sahip çıkan Türkiye devletimiz var olsun. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘a ve tüm kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. dedi..Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DATÜB Heyeti Ahlat’ta birtakım incelemelerde bulundu.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin