featured

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: “Macron’un Türkiye ile ilgili açıklamaları talihsiz”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Çavuşoğlu: “Macron’un Türkiye ile ilgili açıklamaları talihsiz”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransız mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransız mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu’nun konuşmasından bazı satır başalrı şöyle:

“Türkiye’yi burada veya başka yerde rakip olarak görmek doğru değildir. Biz Afrika’da veya başka yerde hiçbir ülkeyi rakip olarak görmüyoruz. Fransa istişarelerimize Afrika Kıtası’nı eklemeyi teklif etti, bizde kabul ettik. İki ülkeninde yararına. Hangisi hak ederse o kazanır. Ama ülkeler için rekabet edilecek konu yok. Macron’un Türkiye ile ilgili açıklamaları talihsiz.

Türkiye Afrika ülkelerinde seviliyor. Biz tepeden bakmıyoruz. Buralarda Türkiye’nin popüleritesinin artması kimseyi rahatsız etmesin.

Biz niye birbirimizi rakip görelim.? Gelin Afrika ülkelerinin kalkınmasını sağlayalım. Afrika halkı gururlu bir halk. Onların sorunları içinde çalışalım

Açıklamamız gayet net. Konuşmalarımızda da net ifadeler kullanıyoruz. Fransa’nın geçmişteki sömürgecilik anlayışı Afrika’da tutmadı. Afrika’da Fransa aleyhine bir tutum varsa bunu Türkiye’de aramaması gerekiyor. Geçmişte yapılan hatalardandır. Düzelmesi içinde Türkiye’nin Afrika’ya yönelik tavrı örnek alınmalıdır. Afrika’daki ülkeleri Fransa’ya karşı kışkırtmadık.

Ben konuşmamda da tahıl sevkiyatının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini söylemiştim. UIkrayna’dan tahıl ile birlikte artan gemilerin sayısıda her geçen gün artıyor. Bunun bu şekilde devam etmesini istiyoruz. İhracaatın önünde herhangi bir engel olmaması gerekiyor. Biz hem Ukrayna ile hem de Rusya ile devam ediyoruz. Türkiye olarak biz dünyanın başka ülkerine göre iyiyiz diye vurdumduymaz olamayız. Tüm dünyanın sorunu çözümü de bizim elimizde.”

 

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: “Macron’un Türkiye ile ilgili açıklamaları talihsiz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin