featured

Dolar / TL’de yeni zirveye gelindi, gözler merkeze çevrildi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolar / TL’de yeni zirveye gelindi, gözler merkeze çevrildi

Eylül ayından beri süregelen Dolar / TL’deki yükseliş yarınki PPK öncesi de devam ediyor. 

  • Eylül ayından beri süregelen Dolar / TL’deki yükseliş yarınki PPK öncesi de devam ediyor. Eylül ayında 100 baz puan, Ekim ayında 200 baz puan ve Kasım ayında 100 baz puan olmak üzere toplamda 400 baz puana ulaşan faiz indirimleri sonrasında piyasalar, yarın yapılacak PPK’da 100 baz puan indirim bekliyor. Bu beklentinin Dolar / TL’nin mevcut seviyesinde fiyatladığını düşünüyoruz.
  • 2 hafta da 4 kez TCMB’den kur tarafına satım müdahalesi gelmesine rağmen hızlı geri çekilmeler sonrasında parite tekrar yönünü yukarıya çevirmişti. Kur, Pazartesi günü rekor tazeledikten sonra TCMB’nin 2,5 milyar dolarlık satım müdahalesiyle 14 seviyesinin altına geri çekilmiş olmasına rağmen, bugün tekrar yeni zirveler göründü.
  • CDS’lerdeki artışı da göz önüne alırsak Türk Lirası yılbaşından bu yana dolar karşısında %98 değer kaybetti. Bu değer kaybına yakın kayıp en son 2001 yılında görüldü. Gözler yarınki Merkez’in faiz kararına çevrildi.
  • Kur tarafındaki sert yükseliş, enflasyonun artması ve TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun yabancı analistlerle yaptığı toplantıda Aralık ayında indirim düşünülmediği haberleri sonrasında yarın ki faizin %15 ile sabit kalacağını düşünüyoruz. Dolar/TL’nin Merkez Bankası’nın Pazartesi günü son müdahale ettiği seviye olan 14,64 seviyesinin geçilmiş olması, dün ve bugün piyasaya henüz müdahale etmemiş olması, politika faizinin piyasa beklentilerinin aksine sabit bırakılabileceği ihtimalini kuvvetlendirdiğini düşünüyoruz.
  • Teknik açıdan bakıldığında 15,11 – 15,18 direnç, 14,32 – 13,80 destek olarak ön plana çıkıyor.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dolar / TL’de yeni zirveye gelindi, gözler merkeze çevrildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin