Doların 8.48 i görmesinin ardından bir kötü haber daha.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altınının ve doların son zamanlarda geceki duruma göre fazla artışının ardından, Türkiye’ye ait risk primi son 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

 

 

Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Bankası Başkanlığı görevinden alınıp yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun getirilmesiyle TL değer kaybederken, altın ve dolar hızlı yükseldi. Yaşanan gelişme sonrası Türkiye’nin risk primi de arttı. 5 yıllık kredi temerrüt takası 156 baz puan artarak, Kasım 2020’den sonraki en yüksek seviye olan 466 baz puana çıktı. Böylece Türkiye için borçlanma maliyeti artmış oldu.

Türkiye’nin risk primi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığında yaşanan değişimin ardından ilk işlem gününde hızlı yükseliş kaydetti. 5 yıllık kredi temerrüt takası (CDS) 156 baz puan yükseldi ve 466 baz puan seviyesine çıktı. Böylelikle risk priminde Kasım 2020’den bu yana en yüksek seviye kaydedildi. Türkiye’nin risk primi şubatta 290 baz puan seviyesinin altına kadar gevşemişti.

DOLAR SADECE TÜRKİYE’DE DEĞİL, ASYA PİYASALARINDA 8,48’İ GÖRDÜ.

Merkez Bankası’ndaki değişimin ardından geçen haftayı 7,21’den kapatan dolar, dün gece Asya piyasalarında 8,48 seviyesini gördü. Sabah Türkiye piyasalarının açılmasıyla 8 liranın altına gerileyen kur, saat 14.00 itibarıyla 7,95’ten işlem görüyor. Cuma gününü 405 liradan tamamlayan altının gram fiyatı ise şu sıralar 443 liradan işlem görüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doların 8.48 i görmesinin ardından bir kötü haber daha.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin