featured

Dünya Avşarlar Derneği Mersin İl Başkanı’ndan 3 Ocak açıklaması

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Avşarlar Derneği Mersin İl Başkanı Mehmet Aslantaş, 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşun 100. yılı gereğince açıklamada bulundu.

    ” 1. Dünya Savaşı sonrasında, sömürgeci güçlerin işgaline uğramış kentimiz; Türk Milletinin hiçbir zaman esarete boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya göstererek bağımsızlık meşalesini 3 Ocak 1922 tarihinde bir daha sönmemek üzere yakmıştır.

     Kurtuluş Savaşı’nda her türlü imkansızlıklar içerisinde Milletimiz gücünü bütün dünyaya göstermiştir. Kurtuluş mücadelesinde bağımsızlık destanı yazan Mersinliler, varoluş mücadelesinde milletin azmi ve inancı karşısında hiçbir gücün davranmayacağını herkese ilan etmiştir.

     Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersinliler, Mersin’e Sahip Çıkınız” sözünden hareketle; atalarımızın bize bıraktığı bu güzel emaneti birlik, beraberlik içerisinde devraldığımız noktadan daha yukarılara çıkararak emanete sahip çıktığımızı göstermeliyiz.

     Farklı inanç, dil ve kültürleri yüzyıllardır bir arada yaşayan Mersin halkı olarak farklılıklarımızı ayrışma unsuru değil, bilakis zenginlik olarak görerek, hoşgörü ve barış medeniyetinin mirasçıları olarak birbirimizi sevgiyle, kardeşçe kucaklayarak geleceğe umutla ve kararlılıkla yürüyeceğiz.

     Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelesinde destan yazarak Türk Milletinin gücünü bütün dünyaya gösteren kahramanları saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyor, tüm Mersinli hemşerilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Akdeniz’in incisi Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümünü Dünya Avşarlar Derneği ve şahsım adına sevinç ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Dünya Avşarlar Derneği Mersin İl Başkanı
Mehmet Aslantaş

3
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
3
vir_sl_
Virüslü
Dünya Avşarlar Derneği Mersin İl Başkanı’ndan 3 Ocak açıklaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin