featured

Dünyada hükümetine en çok güvenen halk Çinliler oldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyada hükümetine en çok güvenen halk Çinliler oldu

Dünyanın en büyük bağımsız halkla ilişkiler şirketleri arasında gösterilen Edelman Halkla İlişkiler, yıllık Güven Barometresi raporunu yayımladı.

Dünyanın en büyük bağımsız halkla ilişkiler şirketleri arasında gösterilen Edelman Halkla İlişkiler, yıllık Güven Barometresi raporunu yayımladı. Sonuçlara göre Çin vatandaşlarının hükümetine olan güveni yüzde 91’e kadar yükselirken ABD halkının çoğunun kendi yönetimine güvenmediği görülüyor. Edelman tarafından yayımlanan yıllık anket raporunda ankete katılanların kendi hükümeti, firmaları, medyası ve sivil toplum örgütlerine olan güvenlerinin değerlendirmesinin sonuçları açıklandı.

Ankete katılan 28 ülke arasında en yüksek puan alan ilk beş ülke sırasıyla Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Hindistan ve Suudi Arabistan oldu. Sıralamadaki son iki ülkenin ise ABD ve İngiltere olduğu duyuruldu.

Raporda Çin’in küresel salgınla mücadele, ekonominin toparlanması, çevrenin korunması ve yolsuzlukla mücadele çalışmalarında aldığı tedbirler takdirle değerlendirildi. Edelman’ın direktörü Richard Edelman, halkın kapitalizm, siyasi yönetici ve medya konularında hayal kırıklığının daha da arttığını hatırlattı.

Edelman Güven Barometresi, 2000 yılı itibarıyla yılda bir kere yayımlanıyor. Bu yılki ankete 28 ülkeden 36 bin kişi katıldı. Çin hükümeti, 2017 ve 2018 yılında güven konusunda en yüksek puanı alırken, bu yıl yüzde 91 güven oranıyla 10 yıllık rekorunu kırdı.

Edelman’ın CEO’su Deborah Lehr, Çin’in 2020 yılında pozitif büyümeyi gerçekleştiren tek önemli ekonomi olduğuna ve 2021 yılının çoğunda bu büyüme eğilimini koruduğuna dikkat çekti. Lehr, Çin’in salgınla mücadele etmek için sıkı tedbirler almasına rağmen salgını başarıyla kontrol altına alarak halkına güven verdiğini dile getirdi.

ABD halkının yönetimine olan güven oranı ile Çin vatandaşlarının hükümetine olan güven oranı arasında yüzde 40’a varan bir uçurumun bulunması da dikkat çekti. Reuters’te yer alan makalede ABD’de en fazla günlük ölüm vakaları kaydedilirken, Çin’de sıfır vaka politikası sayesinde genelde birkaç ay içinde hiç bir ölüm vakasının görünmediği yer aldı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünyada hükümetine en çok güvenen halk Çinliler oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin