featured

EGM’de atamalar belli oldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EGM’de atamalar belli oldu

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) yapılan açıklamada 35 bin 874 emniyet mensubunun 2022 yılı genel atama ve yer değiştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) yapılan açıklamada 35 bin 874 emniyet mensubunun 2022 yılı genel atama ve yer değiştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

EGM’den yapılan açıklamada şu bilgiler aktarıldı:

“Emniyet Genel Müdürlüğünce 2022 yılı Genel Atama çalışmaları çerçevesinde, Başkomiser, Komiser, Komiser Yardımcısı, Kıdemli Başpolis Memuru, Başpolis Memuru ve Polis Memuru rütbelerindeki toplam (35.874) personelin atama ve yer değiştirme işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Bu doğrultuda; 1’inci bölgeden 2’nci bölgeye 16.957 personelin, 2’nci bölgeden 1’inci bölgeye 17.024 personelin, 2’nci bölgeden 2’nci bölgeye 1.893 personelin atama işlemleri yapılmıştır.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları atama ve yer değiştirme yönetmeliğindeki yeni düzenleme ile beraber illerin görev sürelerinin düşürülmesi sonucunda, birinci ve ikinci şark görevinde bulunan (7.500) civarında personelimiz batı illerine dönmeye hak kazanmış olup, bunlar arasından batı illerine atanmak isteyenlerin atamaları yapılmıştır.

Ayrıca ikinci şark görevini bitirmiş olan 7.688 personelden, 4.928 personelimiz eski çalıştıkları iller de dahil olmak üzere, büyük oranda ilk tercihlerine atamaları yapılmış, (2.760) personelin ise talepleri doğrultusunda ipkaları yapılmıştır.

Yönetmelikte yapılan değişiklik çerçevesinde, çocukları 7. Sınıf, 11. Sınıf ve üniversitede son sınıfa geçecek olan 4.089 personelimizin ipka talepleri kabul edilmiştir.

Halen şark görevinde olan ancak yönetmelikte yapılan düzenleme ile şark görevinden muaf tutulan (268) şehit ve gazi yakınımız, tercihleri doğrultusunda istedikleri yerlere atanmışlardır.

Ayrıca teşkilat mensuplarımızdan 50 yaş ve üzeri olan 6.705 personelimizin ipkaları talepleri doğrultusunda kabul edilmiştir.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EGM’de atamalar belli oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin