featured

En düşük memur maaşı 22 bin lira, emekli maaş zammı yüzde 25’te kaldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen torba yasayla, memur ve emeklilerin yılın ikinci ayında alacakları maaş netleşti. Buna göre; tüm kamu personeline 8 bin 77 lira seyyanen ödeme yapılarak, en düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya yükseltildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “makul ve yeterli bulunmamıştır” diyerek daha fazla artış istediği memur, işçi, Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışı ise yüzde 25’le sınırlı kaldı. 

TBMM Genel Kurulu’nda dün gece kabul edilen yasa ile 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin zararlarının telafisi için bir kereye özgü 2023 yılında ek motorlu taşıtlar vergisi (MTV) alınacak.  

Buna göre yasanın Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihte, kayıt ve tescilli bulunan otomobil, otobüs, kamyon, kamyonet, uçak ve helikopterler dahil tüm taşıtlar ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm taşıtlar, ek MTV kapsamında olacak.

Ek MTV, 2023 yılı için tahakkuk ettirilen MTV tutarı kadar olacak ve iki taksitte ödenebilecek. Ek MTV’nin ilk taksidi, düzenlemenin yayımlandığı ayı izleyen ayın sonuna kadar ödenecek.

Teklifin Temmuz ayı içinde kanunlaşması halinde ek MTV’nin ilk taksiti Ağustos ayı sonuna kadar ödenecek; ikinci taksitinin ise Kasım sonuna kadar ödenmesi gerekecek. Kanunun yayımı tarihi ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında ilk defa kayıt ve tescil edilecek olan taşıtlara ilişkin ek MTV ise bu taşıtların MTV’si ile birlikte peşin ödenecek. Ek MTV, bir defaya mahsus uygulanacak ve genel bütçe geliri olarak kaydedilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
En düşük memur maaşı 22 bin lira, emekli maaş zammı yüzde 25’te kaldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin