featured

Erdoğan, Ankara AKM Millet Bahçesi açılış törenine katıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan, Ankara AKM Millet Bahçesi açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara AKM Millet Bahçesi açılış töreninde konuştu

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

98 yıl önce bu şehre verilen unvan olarak belirlediğimiz Başkent Millet Bahçemizin ülkemize Ankara’mıza Ankaralılara hayırlı olmasını diliyorum.

Milli Mücadele’nin karargahı İstiklal harbinin ve 15 Temmuz’un Gazi şehri olan Ankara’ya ancak böyle bir eser yakışırdı.

Başkent Millet Bahçesi toplamda 700000 metrekarelik alan üzerinde kuruldu. Atatürk Kültür Merkezi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binaları ile Gençlik Parkı ve 19 Mayıs Stadyumunu da içine alan Başkent Millet Bahçemiz her yaştan insanımıza hitap eden imkanlara sahiptir.

Amacımız Selçuklu’dan Osmanlı’ya Osmanlı’dan Cumhuriyete uzanan şehircilik kültürümüzün en güzel örneklerini bu arada ihya etmek yaşatmaktır.

Her millet bahçemiz Türkiye’nin dört bir yanında şehirlerimizin en değerli alanlarının vatandaşlarımızın hizmetine sunulduğu bir mekan olarak tasarlanıp hazırlanmaktadır.

Başkent oluşunun 98 yıl dönümünü kutladığımız Ankara’mızın tam merkezinde yer alan bu simge mekanı da aynı anlayışla ülkemize kazandırdık.

Açılış töreninin ardından 4 gün boyunca burası konserler söyleşiler at binme uçurtma ok atma yarışmaları gibi bu tür etkinliklerle adeta bir festival alanına dönüşecektir.

Ankara’daki vatandaşlarımızın tamamını havaların iyi gittiği şu günlerde Başkent Millet bahçemizin keyfini çıkarmaya davet ediyorum.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Ankara’yı dünya başkentleri arasında hak ettiği yere ulaştırmak için çok önemli yatırımlarla donatıyoruz.

Artık sadece bir başkent değil aynı zamanda Anadolu’nun ortasında kültür sanattan sanayiye kadar her alanda ülkemizin geleceğine istikamet veren çok yönlü bir merkezdir.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına geldiğimizde söz verdiğimizden daha fazla millet bahçemizi ülkemize kazandırmış olacağız.

Şehir kültürümüzün ve insanımızın hayat kalitesini yükseltmenin önemli bir unsuru olarak gördüğümüz kentsel dönüşüm çalışmalarına da hız veriyoruz.

Bugüne kadar 81 ilimizde inşa ettiğimiz 1,1 milyon adet sosyal konutla beraber toplamda 2 buçuk milyon konutun dönüşümünü tamamladık.

Eski Ankara adı ile andığımız Altındağ’da tarihi ve kültürel önem verdiğimiz ön plana çıkaran çok önemli yenileme projelerini hayata geçiriyoruz.

Yarın Beyoğlu Kültür Merkezi Yolu projemizin en önemli eserlerinden biri olan yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışını yapacağız.

Sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli kültür merkezi olacak bu eserinde şimdiden İstanbullumuza hayırlı olmasını diliyorum.

Bu vesileyle bir de müjde vermek istiyorum. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda da Cumhuriyet 100’üncü yılına yakışır bir millet bahçesi kuruyoruz. Bu yılın sonunda ihalesini yapacağız.

Bu vesileyle bir de müjde vermek istiyorum. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda da Cumhuriyet 100’üncü yılına yakışır bir millet bahçesi kuruyoruz. Bu yılın sonunda ihalesini yapacağız.

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir anlaşmayla Dünya Bankası ve gelişmiş ülkeler vasıtasıyla Türkiye’ye kazandırdığımız 3 milyar 157 milyon dolarlık kaynağı da yeşil iklim dostu projeler için harcayacağız.

Geçtiğimiz 19 yılda ülkemize her karış toprağı ile geliştirmek ve güzelleştirmek için gece gündüz çalıştık. Bu döneme Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılan 5 katı 10 katı eser yapmayı başardık.

Demokrasi ve kalkınma yolunda attığımız her adımda ülke olarak bizi biraz daha güçlendirdi.

Türkiye iç ve dış vesayetin zincirinden kurtulup kendi rotasını belirledikçe milli iradenin üstünlüğünü kökleştirdikçe değiştirdikçe imkânlarını genişledikçe  önümüze çıkartılan engellerin çapı büyümeye sıklığı artmaya başladı.

Ama unuttukları bir şey vardı Türkiye istedikleri gibi itip kaka bilecekleri istikamet çizebilecekleri parmak sağlayabilecekleri siyasi istikrarsızlık ekonomik kriz sosyal çatışma çıkartabilecekleri eski Türkiye değildir.

Üstelik salgın krizi ve ardından yaşanan üretim tedarik sıkıntısı kendilerini küresel sistemin efendisi olarak gösterenlerin aslında ne kadar kırılgan olduklarını da ortaya çıkarmıştır.

Bunun için biz bir yandan ülkemizin siyasi ve ekonomik istikrarını korumak için mücadele ederken diğer yandan da bizi 2023 hedeflerimize taşıyacak adımlara hız verdik.

Özellikle şu anda ana muhalefet ve beraberinde oldukları bir şeyi unutuyorlar. Biz Cumhur İttifakı olarak emin adımlarla yarınlara yürüyoruz.

Şu anda Avrupa’ya bakalım İngiltere’de raflar boş Avrupa’da boş Amerika’da raflar boş Elhamdülillah biz de bolluk bereket yoluna devam ediyor.

Fakat nankörlere ne anlatırsan anlat anlamazlar gözleri var görmez kulakları var duymaz dili var hakkı söylemezler.

Cumhur ittifakı olarak emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Ülke olarak milli mücadeleden sonraki en büyük ve kritik katılımınızı başarıya ulaştırmamıza çok az kaldı önümüze kurulan tuzakları birer birer bozarak nasıl bugünlere geldiysek içeride ve dışarıda sergilenen oyunlarını İnşallah milletimizle birlikte boşa çıkartacağız.

Türkiye’yi başka türlü durduramayacaklar görenlerin izlemek noktasında her zaman olduğu gibi söylüyorum başaramayacaksınız başaramayacaksın.

Ne güçleri devreye soktular olmadı. Milletimizi birbirine düşürmek istediler  olmadı. Darbe denediler olmadı ekonomiyi yerle yeksan etmek istediler yine olmadı şimdi 2023 öncesi son kozlarını sahaya sürdüler.

Ülkemize karşı yükselen seslerin içerideki bazı kesimleri ile çıkartılan görüntülü sebebi sadece hukuk ve ahlak değil aynı zamanda akıl ve mantık dışı çıkışlarla ülkemizin dikkatini dağıtmaya milletimizin önünü kapatmaya çalışıyorlar. Hep söylediğim gibi yine başaramayacaklar.

Elbette bu süreçte hep bedel ödüyor sıkıntılar da çekiyoruz. Her siyasi engeli aşmamızın, ekonominin önünü kesmenin, her saldırıyı savuşturmanın ülkemize ve milletimize bir maliyeti var. Biz milletimizle birlikte bu kutlu yola her türlü bedel ödemeyi göze alarak çıktık.

İnsanlarımızın günlük hayatlarında yaşadığı her sıkıntının her sorunun üzerlerine binen her yükün farkındayız.

Ama emin ol az kaldı. Birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi güçlü tutarak biraz daha yol aldığımızda bizi bekleyen aydınlık geleceğe hep birlikte kavuşacağız.

Hiçbir bedelin onurumuzdan haysiyetimizden evlatlarımıza bırakacağımız büyük ve güçlü Türkiye mirasından daha önemli olmadığı inancıyla bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

İşte şu anda karşımda bulunan topluluk nereden nereye geldiğimizi gösteriyor.

Allah’ın izniyle 2023 imtihanını da başarıyla geride bıraktığımız da artık Türkiye’yi durdurabilecek hiçbir engel kalmıyor.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan, Ankara AKM Millet Bahçesi açılış törenine katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin