featured

Eymen ÜNALAN: “AKP ve TAYYİP ERDOĞAN DEVRİ BİTTİ…”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eymen ÜNALAN: “AKP ve TAYYİP ERDOĞAN DEVRİ BİTTİ…”

2018 seçimlerinde İyi Parti yeni kurulmuş, yeni bir sistem ile muhalefet hazırlıksız yakalanmış, sandıklara sahip çıkılamamış ve MHP o dönem 15 temmuz rüzgarıyla çok fazla güçlüyken bile Cumhur ittifakı yüzde 53.7, Erdoğan 52.6 ile kazandı.
Yani Cumhur ittifakının yüzde 1.1 i Erdoğan’a oy vermedi!

HDP ise en güçlü adayı Selahattin Demirtaş ı aday göstermesine ve cezaevinde mağduru oynamasına rağmen yüzde 11.7 Demirtaş ise yüzde 8.4 aldı. Yani HDP seçmeninin yüzde 3.3 ü CHP adayı Muharrem İnce ye oy verdi.

İyi Parti de aynı şekilde yüzde 10 oy almasına rağmen Meral Akşener yüzde 7.3 aldı. Yani seçmeninin yüzde 2.7 si CHP adayına oy verdi.

Seçim sonuçlarına bakıldığında Saadet Partisi seçmeninin bile nerdeyse 3 te 1 inin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP adayına oy verdiği görülüyor. Saadet Partisi ve Temel Karamollaoğlu izlediği uzlaştırıcı ve birleştirici politikaları ile birlikte her gün daha da büyüyerek bir önceki dönemde ülke çapında en fazla üye yapan birinci Parti durumunda ve halk nezdinde gücünü ve oyunu arttırarak devam ediyor.

Aradan geçen 4 yılda AKP den kopan ve teşkilatları tarafından çok sevilen iki güçlü isim Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan tarafından Deva ve Gelecek Partileri kurulup bütün ülkede teşkilatlanıp çalışmalara son sürat devam ediyorlar ve her geçen gün oylarını arttırarak yollarına devam ediyorlar.
Ve bu iki partinin aldığı her oy AKP den geliyor!

İyi Parti ve Meral Akşener bütün ülkede sokaklarda halkla bütünleşip, çok başarılı çalışmalar yaparak en yandaş anketlerde dahi oyunu 5 puan arttırmış ve yüzde 15 in üstünde gözüküyor.

HDP de aynı şekilde kemik bir oyu var ve yüzde 12 nin altına kolay kolay düşmüyor.
CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 25 olan kemik bir oya sahip ve her kesime kucak açıp tam da ihtiyacımız olan kavga-kin-nefret değil ” helalleşme” politikası ile çok ılımlı bir politika izlemeye devam ediyor.
Yapılacak olan ilk seçimde Z kuşağı olarak adlandırılan ve ilk kez oy kullanacak olanların hemen hemen tamamı parti ayrımı yapmadan Erdoğan dışındaki adaya oy vereceğini söylüyor.
Bu sayı da yaklaşık 6 milyon oy demek, yani yüzde 10 yeni oy! Erdoğan’ı canhıraş bir şekilde destekleyen Yaşlı nüfusun geçen süre zarfında azaldığını ve yerine de kendisine asla oy vermeyecek olan genç seçmenin geldiğini hesaba katarsak kaybın büyüklüğü daha net anlaşılır.

Aşağıda 2018 seçim sonuçlarına bakıldığında aradan geçen 4 yılda hem ekonomik hem ahlaki çöküntüler, hem de yeni partiler ile birlikte muhalefetin her gün güçlenip AKP ve MHP nin de her saniye eridiğini göz önünde bulundurunca AKP ve Erdoğan döneminin hangi sistem olursa olsun kapandığını söyleyebiliriz.
Erdoğan giden seçmenini seçim sürecine girildiğinde tekrar kazanabileceğini ve geri getirebileceğini düşünüyor. Ancak yapılan hem Adalet hem de ekonomik tahribatın kendisine nasıl bir “Erdoğan karşıtlığına” dönüştüğünün bana göre farkında değil.
Çünkü AKP den kopan seçmen Erdoğan’a çok fazla güvenip inandığı için kendisini ihanete uğramış hissi ile çok büyük olan Erdoğan sevgisi çok daha büyük bir nefrete dönüşüyor.
AKP liler her ne kadar kendisinden olmayan herkesi (Şu anda en az yüzde 60 olan muhalif kesimi) hainlik ve ihanetle suçlasalar da artık toplumun çok büyük kısmı ekonomik sıkıntılardan çok özgür bir ülkede, iki kelime yazınca “başıma bir şey gelmesin yeter” duygusuyla iktidar değişimi istiyor. Mevcut şartlarda AKP ve MHP nin değil yüzde 50, yüzde 40 ı bile alması bana göre mucize!
İnşallah tez zamanda birlik ve beraberlik duygusuyla, geleceğe umutla bakan bir toplum haline geliriz.

Ülkemiz ve hepimiz için hayırlısını diliyorum.

Haber: GHA İstihbarat Servis Müdürü
Nihal TAŞ

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eymen ÜNALAN: “AKP ve TAYYİP ERDOĞAN DEVRİ BİTTİ…”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin