featured

Fatih Erbakan: “ABD’ye bir rest çekelim, İncirlik Üssü’nü kapatalım.”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, partisinin Karabük Kongresi’ne katılmak için kente geldi.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erbakan, ABD’nin Yunanistan’ı maşa olarak kullandığını ve Türkiye’nin etrafının çembere alındığını söyledi.

“Yunanistan’ın arkasındaki güç belli”

Adalar silahlandırılıyor. En son Midilli ve Sisam’a zırhlı araçlar çıkarıldı. Tabi burada Cumhurbaşkanı’nın da dediği gibi Yunanistan’ın arkasındaki güç belli. Amerika’dan güç alıyor.” diyen Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Orada Amerika Yunanistan’ın güneyden kuzeye kadar Dedeağaç’a kadar çok sayıda askeri üs kurdu. Dedeağaç’a adeta bir ordu, zırhlı araçlar konuşlandırdı. Güneyde, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne silah ambargosunu kaldırdı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne silah ambargosu devam ediyor ama Rum kesimine silah ambargosu tek taraflı kalkıyor ve Yunanistan, Rum kesimi ve Amerika ortak savaş tatbikatı yapıyor. Yunanistan’ın maşa olarak kullanılması, Türkiye’nin etrafının çembere alınması söz konusu. Bu konuda tedbirli ve uyanık olunması lazım” dedi.

“ABD’ye rest çekelim, İncirlik Üssü’nü kapatalım”

“NATO üyesi Yunanistan’a savaş mı açalım? Hayır. Biz diyoruz ki asıl bunlarında arkasındaki güç olan Amerika’ya bir rest çekelim. Amerika’nın İncirlik Üssü’nü kapatalım, Malatya’daki Kürecik Radar Üssü’nü kapatalım. Amerika’nın göz bebeği İsrail’i korusun, diye Malatya’ya radar üssü kurmuşlar. Bunları kapatalım, böylece biz de Amerika’ya bir yaptırım uygulamış olalım. ‘Ege’den Akdeniz’den elini çek, Yunanistan’a arka çıkmayı bırak, bu tatbikatlara son ver’ diyebilmek içinde böyle bir adım atılması lazım. En azından bunu yapmak gerekir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fatih Erbakan: “ABD’ye bir rest çekelim, İncirlik Üssü’nü kapatalım.”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin