featured

Fatih Erbakan: “Bütün bir camianın töhmet altında bırakılması yanlış”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatih Erbakan: “Bütün bir camianın töhmet altında bırakılması yanlış.”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bir gazetecinin YouTube kanalına konuk olarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti’nin geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu başörtüsüne anayasal güvence getirmesi amaçlanan Anayasa değişikliği teklifini desteklediklerini belirten Erbakan, bu teklifin bazı partiler için samimiyet testi olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Meclis’e getirilen Başörtüsüne özgürlük konusundaki Anayasa değişiklik teklifi, Meclisteki bütün partiler için bir samimiyet sınavı olacak. Temel bir insan hakkı noktasında referanduma gitmeden, milletin vekilleri tarafından Meclis’te onaylanmasını gerekir.”

“Yargılamanın bir an evvel yapılıp varsa sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalıdır”

Erbakan, 6 yaşındaki kızın istismar iddiasına ilişkin değerlendirmede bulunarak, “Böyle bir suç işlenmişse bu suçun cezası bizim inancımıza göre çok ağırdır. Bu asla kabul edilemez. Ancak burada suçun şahsiliği ilkesi de çok önemli. Herhangi bir camiada veya siyasi partiye mensup bir kişi bir suç işlediyse bütün camiayı, partiyi veya STK’yı hepsini suçlayamayacağımız gibi burada da suçun şahsiliği ilkesinden hareket etmek lazım. Hukuki süreç devam ediyor. Yargılamanın en kısa sürede sonuçlandırılması ve gerçekten de böyle bir şey olmuşsa en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade ediyoruz.” dedi.

“Bütün bir camianın töhmet altında bırakılmasını doğru bulmuyoruz”

Suçun şahsiliği ilkesine vurgu yapan Erbakan, olaydan dolayı tüm camianın suçlu ilan edilemeyeceğini belirterek şöyle devam etti:

“Sadece tarikatlar için değil CHP’li bazı isimler hakkında da böyle iddialar gündeme geldi. CHP’li birinin yaptığı ahlaka aykırı bir davranıştan nasıl bütün CHP camiası suçlu sayılamayacaksa, bu olayda da aynı şekilde bütün bir camianın, o görüşe mensup herkesin töhmet altında bırakılması, suçlu ilan edilmesi doğru değil. Bu tarikatlar ve cemaatler için de geçerli, diğer partiler için de CHP için de geçerli.” 

“Asgari ücret en az 14 bin TL olmalı”

Erbakan, asgari ücretin en azından 14 bin lira seviyesinde olması gerektiğini belirterek, “Biz iktidar olduğumuz yüzde 150 zam yaparak asgari ücreti 14 bin lira yapacağımızı söylemiştik. Bugün de baktığımızda ülkemizde açlık sınırı bazı hesaplamalara göre 7 bin 800 bazı hesaplamalara göre 8 bin 600 seviyesine gelmiş. Çalışan bir kişinin sadece ihtiyaçlarını karşılaması için 11 bin liraya ihtiyaç duyuyorsa, 4 kişilik asgari ücretli bir ailenin insanca yaşaması için asgari ücretin en azından 14 bin lira olması lazım.” şeklinde konuştu.

“EYT konusu yaş sınırı olmadan bir an evvel çözülmeli”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorusunu da yanıtlayan Erbakan, hükümete herhangi bir yaş sınırı olmadan konunun bir an önce çözüme kavuşturulması çağrısında bulundu:

“Bu sorunun herhangi bir yaş sınırı olmadan çözülmesi gerekir. İktidarın, vatandaşa gelince sineğin yağını hesap etmekten vazgeçmesi lazım. 2023 yılı bütçesinde çiftçilerimize 54 milyar, faize 560 milyar veriliyor.  Faize bir senede 560 milyar verilecek, imtiyazlı holdinglere bütçeden 100 milyar lira garanti ödemesi yapılacaksa biz zahmet de maliyeti ne olursa olsun EYT’li vatandaşlara da bu sineğin yağının hesap etmekten vazgeçilip bir an önce yaş sınırı olmadan EYT’yi bir an önce çıkarılsın.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fatih Erbakan: “Bütün bir camianın töhmet altında bırakılması yanlış”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin